Festivalio koncertai vyks ne tik kovo 11-ąją

Tarptautinio perkusinės muzikos festivalio „Percussion Ukmergė 2024“ koncertai šiemet vyks ne tik kovo mėnesį. Koncertų ciklas numatytas ir per Miesto šventę bei palydint vasarą rugpjūčio pabaigoje.

Festivalio atidarymo data išlieka tradicinė – kovo 11-oji. Tą vakarą 17.30 val. prie kultūros centro organizatoriai kviečia švęsti laisvę. Programą atliks Ukmergės meno mokyklos perkusinininkų ansamblis.

Vieta pasirinkta simbolinė – 1988 m. prie kultūros centro buvo pirmą kartą Ukmergėje viešai iškelta Lietuvos trispalvė. Šiandien apie šį įvykį liudija prie įėjimo į pastatą pritvirtinta atminimo lentelė.

Tą patį vakarą 18 val. Ukmergės kultūros centre prasidės festivalio koncertas „Pavasario psalmės“.

Pirmoje dalyje koncertuos garsus perkusininkas Arnas Mikalkėnas ir lenkų kompozitorė ir vokalistė Agata Zubel.

Išgirsime ir premjerinį kūrinį, kurį atliks perkusininkas, kompozitorius, vienas kūrybingiausių ir produktyviausių Lietuvos džiazo kūrėjų Arkady Gotesman ir A. Mikalkėnas. Antroje dalyje pasirodys Lietuvos kamerinis orkestras ir kiti muzikantai.

Skelbiama, kad įėjimas – su kvietimais, kuriuos prašoma pasiimti kultūros centro bilietų kasoje nuo kovo 5 d.

Šio tradicinio festivalio globėjas – Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

Kiti trys perkusinės muzikos festivalio koncertai Ukmergėje vyks gegužės 30–31 d., birželio 1 d. ir rugpjūčio 31 d.

Renginį organizuojančio Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė sakė, kad išskaidyti festivalį į skirtingus mėnesius pirmą kartą buvo pabandyta praėjusiais metais, ir pastebėta, kad tai pasiteisino. O sprendimas tada buvo priimtas, nes trys ar net keturios festivalio dienos viena po kitos tampa žiūrovams nemenku iššūkiu – nėra tiek jau daug žmonių, kurie tris dienas iš eilės eitų į to paties žanro koncertus. „Labai norima, kad kuo daugiau žmonių, ir ne tik ukmergiškių, bet ir miesto svečių pamatytų tokio aukšto lygio perkusinės muzikos žvaigždes“, – sako R. Graužinienė.

Pasak jos, šiems festivaliams finansuoti kasmet tikimasi Kultūros ministerijos paramos – rengiami projektai. Tačiau  pastaruosius metus projektai nebuvo finansuoti, o visa našta teko rajono savivaldybei ir renginio rėmėjams.

Direktorės teigimu, tokių kaip šis festivalis sąmata sukasi apie 100 000 Eur. Lėšos skiriamos muzikantų honorarams, skrydžių bilietams, apgyvendinimui, maitinimui bei kitoms reikmėms.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų