Ukmergės politikai atsiprašė, tad etikos sargai tyrimo nepradėjo

Trečiadienį vykusiame Ukmergės rajono savivaldybės tarybos Etikos komisijos posėdyje buvo nagrinėjamas dviejų savivaldybės tarybos narių elgesys.

Tačiau tyrimai abiem atvejais nebuvo pradėti.

„Ukmergės žiniose“ jau skelbėme, kad savivaldybės tarybos narė Agnė Balčiūnienė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai) vasario 8 d., apie 14 val., kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, ties Dukstynos kaimu, buvo sustabdyta prie vairo neblaivi. Moteris vairavo automobilį „Volvo S60“. Jai nustatytas 2,78 promilės girtumas.

Aprašydami šį įvykį „Ukmergės žiniose“, buvome kalbinę ir pačią politikę. Ji neneigė kaltės ir sakė, kad dėl savo poelgio labai gailisi.

Kadangi A. Balčiūnienė pati pripažino, kad jos veiksmai yra neetiški ir nesuderinami su savivaldybės tarybos nario pareigomis, taip pat viešai atsiprašė, Etikos komisija nusprendė tyrimo nepradėti.

Etikos komisijos pirmininkas Giedrius Auglys sakė, kad sprendimas dėl A. Balčiūnienės buvo priimtas vadovaujantis šios komisijos nuostatų 33-iu punktu, kuris teigia, kad Komisija gali nepradėti tyrimo, jeigu iki sprendimo jį pradėti  tarybos narys savo elgesį pripažino neetišku, nesuderinamu su savo pareigomis ar institucija, kurioje jis eina pareigas, ir dėl to viešai atsiprašė.

Antrasis klausimas, kurį nagrinėjo Komisija, – „Dėl visuomenės informavimo priemonėse paskelbtos informacijos apie savivaldybės tarybos nario Romo Pivoro galimai padarytą teisės aktų reikalavimų pažeidimą“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys R. Pivoras į etikos sargų nemalonę pateko po to, kai nuotoliniu būdu buvo prisijungęs vykusiame Kontrolės komiteto posėdyje. Tačiau paaiškėjo, kad tuo metu, sausio 24 dieną, Ukmergės politikas buvo išvykęs – dalyvavo sostinėje vykusioje žemdirbių protesto akcijoje.

R.Pivoras taip pat savo veiksmus dar prieš posėdį įvertino kaip neetiškus ir nesuderinamus su tarybos nario pareigomis bei išplatino viešą atsiprašymą.

Atsižvelgdama į šias aplinkybes Komisija nusprendė tyrimo nepradėti. Ji rekomenduoja R. Pivorui grąžinti santykinę atlygio dalį, kuri jam buvo priskaičiuota už dalyvavimą sausio 24 d. Kontrolės komiteto posėdyje.

„Norėčiau akcentuoti, kad pastaruoju metu viešoje erdvėje pasirodantys pranešimai apie tai, kad Etikos komisija spręs, ar pašalinti savivaldybės tarybos narius iš rajono tarybos, neturi pagrindo, nes tokie sprendimai yra ne šios Komisijos kompetencija“, – sakė G. Auglys.

Pažymėjo, kad Etikos komisija vertina tik savivaldybės tarybos nario elgesį. Atlikusi tyrimą gali konstatuoti, kad jis pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekse ir kituose veiklą reglamentuojančiuose teisės aktuose nustatytus valstybės politikų elgesio principus ar reikalavimus. Taip pat gali rekomenduoti viešai atsiprašyti.

 „Ir A. Balčiūnienė, ir R. Pivoras savo pripažinimu konstatavo elgesį kaip neetišką ir viešai atsiprašė. Tai jau yra maksimali priemonė, kurią Etikos komisija galėtų taikyti, net ir atlikusi tyrimą“, – sakė G. Auglys.

Ketvirtadienį savivaldybės tarybos posėdyje buvo pranešta, kad A. Balčiūnienė traukiasi iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos savivaldybės taryboje. Toliau ji dirbs kaip nepriklausoma savivaldybės tarybos narė. Ji taip pat paprašė būti atleidžiama iš Antikorupcijos komisijos pirmininkės pareigų.

Opozicijoje lieka frakcijos nariai Giedrius Auglys, Audronė Augustėnienė, Jūratė Martinkutė, Kęstutis Zinkevičius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų