Atsisveikinant – naujos ekspozicijos pristatymas

Bičiulių vakaro dalyviai. Bičiulių vakaro dalyviai.

Metams artėjant į pabaigą Ukmergės kraštotyros muziejuje surengtas bičiulių vakaras, o kartu – naujos muziejaus ekspozicijų salės atidarymas.

Bičiulių vakaras – tai graži muziejaus direktorės Vaidutės Sakolnikienės puoselėta tradicija. Šį kartą direktorė muziejaus bičiulius sukvietė ir padėkai, ir atsisveikinimui. Nuo šių metų V. Sakolnikienė pareigas palieka.

Gausiai susirinkusiems vakaro dalyviams direktorė priminė per tris dešimtmečius muziejaus nueitą kelią. Pažymėjo, kad visais laikais, taip pat ir sovietmečiu, muziejininkai buvo teisingos istorijos saugotojai.

Direktorė išskyrė kelis svarbius muziejaus veiklos etapus. Vienas iš jų – prijungtas Veprių muziejus, vėliau – Užugirio mokykla. Dar vienas ryškus momentas –  renovuotas ir muziejui perduotas prezidento Antano Smetonos dvaras.

Prieš porą metų muziejus persikraustė į dabartines renovuotas kinoteatro patalpas, bet nuolatinės ekspozicijos atidarymas užsitęsė.

Direktorė dėkojo gausiam būriui muziejaus draugų ir rėmėjų. Kiekvienam iš jų įteikta padėka, pažyminti, kad jis aktyviai dalyvavo kurstant muziejininkystės aukurą.

V.Sakolnikienė taip pat sulaukė daugybės šiltų sveikinimų.

Vakaro metu koncertavo Ukmergės meno mokyklos akordeono klasė – mokytojo V. Pliskaus mokiniai.

Visiems daug džiaugsmo suteikė naujos muziejaus ekspozicijos pristatymas.

Naujai įrengta nuolatinė ekspozicija pristato miesto istoriją ir kultūrą, kaip neatsiejamą Lietuvos istorijos dalį. Istoriją nuo seniausių laikų pasakoja dokumentų kopijos, fotografijos, tūriniai eksponatai. Įspūdžiui sustiprinti pasitelktos ir interaktyvios technologijos.

Lankytojus pasitiks nusifotografuoti kviečiantis fotografas, kalbins kiti ekspozicijoje „apgyvendinti“ personažai. Mažiesiems lankytojams įrengtas žaidimų kambarys,  supažindinantis su archeologiniais tyrinėjimais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų