Popierinės sąskaitos Ukmergėje dar neišnyks

Kaimyninės savivaldybės šilumos tiekėjas „Širvintų šiluma“ nuo šių metų pradžios atsisakė popierinių sąskaitų. „Ukmergės šiluma“ tikina tokių pokyčių kol kas neplanuojanti.

UAB „Širvintų šiluma“ praėjusių metų pabaigoje informavo, kad nuo sausio vartotojams nebeteiks popierinių mokėjimo pranešimų. Nutarta, kad pranešimai už suteiktas paslaugas bus teikiami tik elektroniniu paštu, SMS žinute ir bendrovės klientų elektroninėje savitarnos svetainėje. Taip pat pasitelkiama nauja priemonė – kliento kortelė, kuria galima naudotis apmokant sąskaitas.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys sakė, kad mūsų rajone atsisakyti popierinių sąskaitų neplanuojama: „Stebime situaciją, žiūrime, kaip tai bus įgyvendinta ir kaip atsilieps vartotojams.“

Direktoriaus žiniomis, mūsų kaimynai – Lietuvoje ne pirmieji, įsivedantys tokią naujovę. Vienas kitas rajonas jau pereina prie elektroninių sąskaitų, tačiau tokie procesai šalyje – dar tik pradžia. Tad verta neskubėti, išlaukti vertinimų.

Pasak V. Paknio,  teko girdėti, kad vieni tokia naujove džiaugiasi, kiti, kam sunkiau naudotis informacinėmis technologijomis,  – nelabai.

Direktoriaus teigimu šiuo metu bendrovė „Ukmergės šiluma“ prioritetą mato kitur ir pirmumą teikia kitiems darbams.

O štai kaimyninio rajono UAB „Širvintų šiluma“ vadovybė nurodė, kad į sprendimą atsisakyti popierinių sąskaitų pastūmėjo „gerųjų pavyzdžių praktika ir judėjimas tvarumo link“. Esą tokiu būdu informacija sklandžiau pasieks adresatą, nes, teikiant popierinius mokėjimo pranešimus, tą ne visada pavykdavo padaryti.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų