Balandžių – vis daugiau

Gedimino Nemunaičio nuotr. Prie bibliotekos – skulptūra „Šeima“. Gedimino Nemunaičio nuotr. Prie bibliotekos – skulptūra „Šeima“.

 

 

Ukmergė skelbiasi balandžių miestu, o šių paukščių skulptūrų kaskart daugėja.

Prie Ukmergės bibliotekos pastato neseniai nutūpė dar porelė balandžių – skulptūra „Šeima“. Kol vyko bibliotekos remonto darbai, šie metaliniai paukščiai stovėjo įstaigos viduje.

Skulptūros autorius – ukrainietis Serhiy Kliapetūra – ją sukūrė prieš trejus metus Ukmergėje vykusio plenero metu. Plenero idėja buvo metale įkūnyti eilutės iš grupės „Antis“ dainos, sukurtos prieš tris dešimtmečius, žodžius: „Balandžių daug Ukmergėj...“ Ir sumanymas virto realybe.

Iš viso tuomet buvo sukurta 15 skulptūrų. Didžioji dalis jų per pastaruosius metus rado savo vietą Ukmergės senamiestyje.

2019-aisiais, minint šalies 100 metų jubiliejų, buvo sukurtas maršrutas „Ukmergės balandžiai kviečia švęsti laisvę su daina“.

Kiekvienas balandis įgijo lentelę su autoriaus pavarde bei QR kodu, kurį nuskenavus pasigirsta tik jam priskirta lietuviška, visiems gerai žinoma daina.

Ukmergės kraštotyros muziejaus Tolerancijos centro vadybininkė Erika Buikauskienė pasakojo, kad prie bibliotekos pastatyta skulptūra „Šeima“ jau įtraukta į dainuojančių balandžių maršrutą.

Priminė, kad mieste pastatyti ne tik prieš trejus metus surengto projekto metu sukuri balandžiai – prisijungė ir privačios iniciatyvos – gimnazijos, bendruomenės. Didžiulis balandis stovi ir įmonės „Virlona“ kieme.

Iš viso mieste – per 20 balandžių skulptūrų.

Prie kiekvieno balandžio reikia atlikti tam tikrą ritualą – ištarti frazę, atlikti tam tikrą veiksmą – tik tada būsi laimingas...

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų