Autorės nuotr. Rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisijos posėdyje. Autorės nuotr. Rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisijos posėdyje.

Rajono savivaldybės administracijos saugaus eismo komisija svarstė gyventojų ir įmonių prašymus, susijusius su ženklų įrengimu.

Vienus patenkino, kitiems pasiūlė alternatyvias priemones, dar kitus atidėjo, kol bus įgyvendinti gatvių remonto darbai.

Posėdis pradėtas nuo pačios komisijos inicijuoto klausimo dėl įsukimo į greta prekybos centro „Bikuva“ esančią aikštelę. Miesto kameros užfiksavo, kaip vilkikas sukdamas užstringa. Buvo padaryta žala – sugadintas bortas, žalia veja. Komisija priėmė sprendimą supaprastinti įsukimą, keičiant Deltuvos gatvės horizontalųjį ženklinimą, bei įrengiant kelio ženklą.

Bent trys prašymai buvo susiję su kelio ženklų „Rezervuota stovėjimo vieta“ atstatymu, pabaigus Jaunimo, Miškų ir Antakalnio gatvių, esančių Pivonijos mikrorajone, remontus.

Grožio salonui „Augustė“ leista po Jaunimo gatvės remonto užbaigimo rezervuoti šešias vietas klientams prie Miškų gatvės 46-o namo. Salone dirba 6 darbuotojos, tad vienu metu gali lankytis iki šešių klientų. Ženkle turės būti nurodytas ir laikas. Iki remonto salonui, už savo lėšas įrengus trinkelių dangos stovėjimo aikštelę, buvo laikinai leista rezervuoti 8-ias vietas.

Kitų dviejų prašymų dėl tokių pačių ženklų, esančių prie daugiabučių namų Jaunimo gatvėje Nr. 50  ir Antakalnio gatvėje Nr. 74, atstatymo svarstymas atidėtas, siūlant juos svarstyti po to, kai bus atlikti remonto darbai. Šių namų gyventojai aikšteles taip pat buvo įsirengę už savo lėšas. Išduodant leidimus statyti vietų rezervacijos ženklus, jie buvo įspėti, kad leidimai yra laikini. 

Rajono savivaldybės meras Darius Varnas informavo, kad įgyvendinus Jaunimo ir Miškų gatvių remonto projektą, jose bus įrengta 240 stovėjimo vietų, tad jų turėtų pakakti visiems. Jeigu gyventojai ir tada matys poreikį vietas prie savo namų rezervuoti, bus galima tai svarstyti.

Taip pat pranešė, kad šią savaitę pasirašyta darbų atlikimo sutartis su rangovu dėl remonto Antakalnio gatvėje. Gyventojai, ženklą prie namo įsirengę už savo lėšas, įpareigoti jį pašalinti, nes greitai gatvė virs statybviete. D. Varnas sakė, kad pasirašyta devynių mėnesių trukmės sutartis su UAB „Fegda“. Darbų vertė – apie 2,6 mln. Eur, kurie atkeliaus iš Kelių priežiūros ir plėtros programos. Darbus įmonė galės pradėti pateikusi draudimą – tada objektas oficialiai bus perduotas rangovui. Mero manymu, darbų pradžios galima tikėtis gegužės mėnesį.

Reaguojant į kolektyvinį Gailių gatvės, esančios Ukmergėje, gyventojų prašymą įrengti kelio ženklus „Gyvenamoji zona“ ir „Gyvenamosios zonos pabaiga“ bei riboti krovininių automobilių eismą, komisijos nariai pasiūlė kitas priemones. Gyventojų atstovas nurodė, kad saugaus greičio gatvėje laikosi tik jos gyventojai, o pravažiuojantieji nesilaiko. Be to pravažiuoja daug sunkiasvorio transporto. Krovininės mašinos šia gatve trumpina kelią iki šiaurinio aplinkkelio, kur įrengta tokių automobilių stovėjimo aikštelė. Gatvė yra žvyruota, tad dėl greičio ir nesaugu, ir sukeliamos dulkės. Gatvėje įsikuria nauji gyventojai, visi vienbalsiai pasirašė po kolektyviniu prašymu.

Komisija atkreipė dėmesį, kad gyvenamąsias zonas, kuriose pirmumas teikiamas pėsčiajam, tikslingiau nustatyti tankiau apgyvendintose miesto teritorijose, kur telkiasi daugiabučiai. O siekiant riboti greitį privačių namų kvartaluose, tai galima daryti kitomis priemonėmis. Pasiūlyta įrengti ženklus, ribojančius greitį iki 30 km per val., ir pritarta riboti krovininių automobilių eismą.

UAB „Elinijos“ pateikė prašymą įrengti informacinius kelio ženklus, vykdant projektą „Elektromobilių įkrovimo stotelė Deltuvos g. 33B, Ukmergėje“. Įmonė prašo trijų ženklų, kurie iš tolo informuotų vairuotojus apie galimybę įkrauti elektra varomus automobilius stotelėje, kuri bus įrengta prekybos centro „Bikuva“ aikštelėje.

Atkreiptas dėmesys, kad ženk-lai iš dalies pertekliniai, nes informacijos gausu internete. Vis tik prašymas patenkintas, nurodant, kad ženklus leidžiama įrengti laikinai, nes kai kurie jų nesuderinami su būsimo Žiedo ir Deltuvos gatvių remonto sprendiniais.

Atsižvelgiant į UAB „Narbutas International“ prašymą, leista perkelti laikinąją autobusų stotelę į žmonėms patogesnę ir saugesnę vietą, įpareigojant, kad ją parinktų UAB Ukmergės autobusų parkas. Priminta, kad, atlikus Žiedo gatvės remontą, nuolatinę stotelę pagal projektą numatyta įrengti dabar esančios laikinos stotelės vietoje, tačiau tuo pačiu bus įrengtas ir pėsčiųjų takas, kurio dabar nėra ir žmonėms tenka nesaugiai eiti gatve. Įrengus pėsčiųjų taką šio nepatogumo nebebus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų