Meras D. Varnas: referendumo rezultatai parodys, kiek piliečių kurs Lietuvos valstybę

Darius Varnas, Ukmergės rajono savivaldybės meras  Užs. Nr. 248 Darius Varnas, Ukmergės rajono savivaldybės meras Užs. Nr. 248

Gegužės 12 dieną, kartu su pirmuoju Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimų turu, vyks referendumas dėl pilietybės išsaugojimo.

Balsuodami „TAIP“ pritarsite, kad būtų pakeista Lietuvos Respublikos Konstitucijos 12-o straipsnio formuluotė ir esami Lietuvos piliečiai turėtų galimybę išsaugoti Lietuvos pasą.

O jei balsuosite „NE“, antrą kartą šis referendumas mums nepavyks ir mūsų žmonės negalės turėti dvigubos pilietybės – t. y.  būti Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės piliečiu.

Kalbama tik apie Lietuvos piliečius, kurie galėtų išsaugoti jau gimimu įgytą Lietuvos pilietybę.

Juk mums reikia didelės Lietuvos. Mažiausiai trijų milijonų piliečių valstybės.

Referendumas būtų laikomas įvykusiu, jei tam pritartų daugiau kaip pusė balsavimo teisę turinčių Lietuvos piliečių, tad kiekvieno balsas čia gali būti lemiamas.

Išspręskime pagaliau šį ramybės neduodantį klausimą – balsuokime ir išsakykime savo nuomonę. Referendumo rezultatai palies mus visus, nes nuspręsime, kiek Lietuvos piliečių kurs mūsų valstybę. Suapvalindami Lietuvą ne tik padidinsime demografinius rodiklius, bet ir sustiprinsime ryšius su lietuviais, pasklidusiais po visą Žemės rutulį.

***

Praėjusią savaitę Užsienio reikalų ministerija paskelbė grįžimo tema atliktos apklausos rezultatus.

Tyrimo rezultatai rodo, kad vis didesnė lietuvių dalis planuoja grįžti į Lietuvą. 20 proc. apklausos dalyvių jau yra numatę apytikslę sugrįžimo į Lietuvą datą, dar 59 proc. neatmeta grįžimo į Lietuvą galimybės ir tik 21 proc. apklaustųjų grįžti neplanuoja.

Tai tikrai dideli skaičiai žmonių. Ir mes jų sugrįžimui – tiek fiziniam, tiek paremtam savo patirties, investicijų ar draugystės savo kilmės kraštui pasidalinimu – turime būti pasirengę.

Sužinoti daugiau apie referendumą galite: www.referendumas2024.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų