Vokietijoje pasirašė bendradarbiavimo sutartį ir atidarė parodą

Linos Konig nuotr. Sutarties pasirašymas. Linos Konig nuotr. Sutarties pasirašymas.

Daiva Zimblienė

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Vokietijoje ypatingo dėmesio ir pagarbos sulaukė Ukmergės rajono savivaldybės atstovai.

Bad Langensalzos miesto Kultūros ir kongresų centre miesto tarybos posėdžio metu kovo 21 dieną buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Ukmergės rajono ir Bad Langensalzos miesto savivaldybių.

Vėliau Augustinų vienuolyno pastate įsikūrusiame šio miesto muziejuje atidaryta garsaus mūsų krašto tautodailininko Ukmergės garbės piliečio Rimanto Zinkevičiaus darbų paroda „Juodo ąžuolo fantazija“.

Dviejų savivaldybių bendradarbiavimo sutartį savo parašais patvirtino Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas ir administracijos direktorė Inga Pračkailė bei Bad Langensalzos miesto savivaldybės atstovai meras Matthiasas Reinzas ir Partnerystės sutarties pirmininkas Volkeris Pohleris.

Iškilmingą sutarties pasirašymo ceremoniją stebėjo ne tik Bad Langensalzos miesto tarybos nariai, bet ir svečiai, tarp kurių buvo Unstrut-Hainich krašto vadovas Haraldas Zankeris, Lietuvos Respublikos ambasadorius Vokietijos Federacinėje Respublikoje Ramūnas Misiulis ir kt.

Ukmergės rajono savivaldybė jau beveik tris dešimtmečius palaiko ryšius ir bendradarbiauja su Bad Langensalzos miesto savivaldybe, tačiau šios draugystės oficialaus „įteisinimo“ – sutarties – nebuvo. Yra tik 1998 metais pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Unstrut-Hainich apskritimi, į kurios sudėtį įeina minėta savivaldybė.

Pasirašius bendradarbiavimo sutartį, atsivers platesnės tarptautinio bendradarbiavimo galimybės, apimančios įvairias sritis. Abi savivaldybės, atsižvelgdamos į abipusį interesą, ir toliau plės bendradarbiavimą jaunimo, ugdymo, senjorų sociokultūrinėje veikloje, sporto, kultūros, miesto plėtros ir kt. mainų srityse, dar labiau stiprins tarpusavio ryšius, paremtus draugyste, pasitikėjimu ir abipuse parama“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės meras D. Varnas.

Dviejų savivaldybių ilgametės draugystės „įteisinimą“ vainikavo R. Zinkevičiaus sukurtų medžio skulptūrų parodos atidarymas.

„Pasiūlymo surengti čia parodą iš beveik kasmet Ukmergėje apsilankančio V. Pohlerio sulaukiau dar prieš koronaviruso pandemiją. Tam pagaminau 25 įvairios tematikos – ir religinės, ir pasaulietinės, taip pat skirtingų dydžių – nuo 30 cm iki 1,5 m – skulptūras. Visas jas jungia ta pati mediena – juodasis ąžuolas.

Gyvenu savo prosenelių sodyboje, prie pat Šventosios upės. Prieš keletą tūkstančių metų ši upė paskandino ir smėliu užpylė daugybę čia augusių didžiulių ąžuolų. Kiekvieną vasarą su sūnumi ir broliu plaukiame upe, tyrinėdami upės dugną ir krantus. Mums vis dar pavyksta rasti ąžuolų kamienų, kurie augo tada, kai dar net nebuvo pastatytos Egipto piramidės. Ilgus šimtmečius pragulėjusi upės dugne ąžuolo mediena neprarado savo tvirtumo, tik pakeitė spalvą – pajuodavo. Lietuvos geologijos ir geografijos institutas, ištyręs mūsų rastą medieną, nustatė, kad jos amžius yra nuo 1 355 iki 5 650 metų“, – teigė parodos atidaryme dalyvavęs darbų autorius R. Zinkevičius.

Ši „Juodo ąžuolo fantazija“ pavadinta paroda Bad Langensalzos miesto muziejuje veiks iki gegužės 5 dienos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų