Vieną rinkimų apylinkę siūloma naikinti, o kitos pakeisti vietą

Per ateinančius rinkimus Ukmergės rajono savivaldybėje vienos rinkimų apylinkės gali nelikti, o vienos gali būti pakeistas adresas.

Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad trečiadienį buvo pasirašytas savivaldybės administracijos teikimas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) keisti Kęstučio rinkimų apylinkės (Nr. 6) balsavimo patalpų adresą iš Kęstučio a. 9 į Vasario 16-osios g. 11.

VRK priėmus sprendimą, balsavimo patalpos būtų perkeltos iš Ukmergės kraštotyros muziejaus į Tolerancijos centrą. Tokį pageidavimą yra išsakęs muziejus, nes kitąmet jame numatyta daug jubiliejinių renginių.

Taip pat VRK pateiktas siūlymas panaikinti Balelių rinkimų apylinkę (Nr. 19). Jos rinkėjai būtų priskiriami Taujėnų (Nr. 18) rinkimų apylinkei. Šis siūlymas teikiamas dėl mažo rinkėjų skaičiaus – Balelių rinkimų apylinkėje jų liko tik  250. Tai – mažiausia mūsų rajone esanti apylinkė, o VRK prašė apsvarstyti apylinkių, kuriose yra iki 300 rinkėjų, stambinimo galimybę.

Primenama, kad prieš 2019 m. rinkimus buvo panaikintos net 9 mažosios rinkimų apylinkės – Petronių, Tulpiakiemio, Lėno, Nuotekų, Kulniškių, Liaušių, Sližių, Laumėnų, Tolučių. Jų patalpos neatitiko reikalavimų. Balelių rinkimų apylinkė tuo metu buvo nepanaikinta tik todėl, kad vienintelė iš tuo metu naikinamų mažųjų kaimiškųjų apylinkių turėjo pandusą.

Dabar apylinkę siūloma naikinti dėl mažo rinkėjų skaičiaus bei siekiant suvienodinti balsavimo sąlygas seniūnijų gyventojams – kitur veikia po vieną rinkimų apylinkę seniūnijų centruose.

Ateinančiais metais šalyje vyks net treji: Prezidento, Europos Parlamento ir Seimo rinkimai. Jie numatyti gegužės, birželio ir spalio mėnesiais.

Mūsų  savivaldybės teritorijoje šiuo metu sudarytos 26 rinkimų apylinkės, o liktų 25.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # reikia permainu 2023-11-02 11:14
Reikia pradeti nuo valdininku etatu mazinimo, ju skaicius turetu mazeti atitinkamai sumazejusiam gyventoju skaiciui. Si valdininku armija yra kaip akmuo ant kaklo rajono biudzetui. Laikas pradeti diegti dirbtini intelekta. Butu didele , nauda, nes dabar intelektas savivaldybej ribotas, svelniai tariant..
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # ..... 2023-11-04 15:39
Bus Vilniaus r. Ukmerges miestas. Rajono meras Vilniuje, administracija taip pat. Seniuna turesim ar du ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # dirbtinis intelektas 2023-11-04 15:54
Didele klaida suteikt suteikt savivaldybem daugiau teisiu, atiduot valstybine zeme ir pan. Suteiktas teises vietine valdzia supranta savotiskai del tam tikru moraliniu savybiu.
Teisines valstybes per 30 metu sukurti nepavyko, gal issigelbejimas yra dirbtinis intelektas?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų