Krizių valdymo komitetas padės kovos su terorizmu klausimus spręsti operatyviau

Lrv.lt Lietuvos respublikos vyriausybė Lrv.lt Lietuvos respublikos vyriausybė

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus vadovaujamas Ministrų kabinetas ir Valstybės saugumo departamento vadovybė aptarė pasikeitusią saugumo situaciją Europoje ir mūsų šalyje po teroro aktų Paryžiuje.

Kalbėta apie Lietuvos indėlį kovojant su terorizmu, aptarti konkretūs neatidėlioti žingsniai saugumui užtikrinti, sudarytas aiškus planas, kaip sustiprinti saugumo padėtį mūsų šalyje. Taip pat aptartas pabėgėlių perkėlimo klausimas, kuris po teroro išpuolių tapo dar jautresnis.

Vyriausybės vadovas dar kartą pabrėžė, kas Lietuva griežtai smerkia savaitgalį įvykdytus teroro aktus Paryžiuje. „Solidarizuojamės su Prancūzija, esame sukrėsti, bet kartu su visa Europa pareiškiame, kad nesame įbauginti – imamasi visų reikiamų priemonių, kad būtų užtikrintas saugumas šalyje, o kova su terorizmu tarptautinėje erdvėje tik sustiprėtų“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Pasak Lietuvoje terorizmo prevenciją koordinuojančio VSD vadovo Dariaus Jauniškio, atkuriamas kovos su terorizmu padalinys, renkami pareigūnai.

Pasitarime taip pat pavesta kovą su terorizmu koordinuoti Krizių valdymo komitetui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, atitinkamai peržiūrint šio komiteto funkcijas, atsakomybę ir kompetenciją. Tokiu būdu veiksmai, siekiant užtikrinti saugumą, bus atliekami operatyviau.

Taip pat nutarta įpareigoti saugos tarnybas, užtikrinančias objektų saugumą, stebėti įtartinai besielgiančius asmenis, nedelsiant informuoti specialiąsias tarnybas. Saugos tarnybos, saugančios masinius renginius, privalės sugriežtinti asmenų patikrą, kad nebūtų įsinešami ginklai ir kitos priemonės, galinčios kelti pavojų.

Pasiūlyta apjungti vaizdo kamerų tinklo, įrengtų stebėti viešąją tvarką, rimtį ir saugumą, duomenų stebėjimą, analizę ir, esant poreikiui, reagavimą dėl pasirodžiusių įtartinų asmenų.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis informavo, kad Lietuvos vidaus ir išorės sienų kontrolė sustiprinta, kontrolės postuose dirba didesnės pajėgos, atliekami tikrinimai. Pasak ministro, jau dabar yra įvesta padidinta pareigūnų reagavimo parengtis, vykdomi stebėjimai, keičiamasi informacija su tarptautiniais partneriais institucijų lygiu.

Kalbėdamas apie teroristų atvykimo į Europos Sąjungą, apsimetus pabėgėliais, versijas, Ministras Pirmininkas atkreipė dėmesį, kad kai kurios jų dar iki galo nepagrįstos. „Tačiau noriu užtikrinti, kad imamasi visų priemonių, kad į Lietuvą, vykdant pabėgėlių perkėlimo programą, nepateks nė vienas asmuo, turintis bent menkiausių neaiškumų savo gyvenimo istorijoje ar dokumentuose. Į Lietuvą bus perkeliamos tik karo pabėgėlio statusą turinčios šeimos, bus atliekama griežta perkeliamų asmenų patikra ir kontrolė“, – pabrėžė premjeras A. Butkevičius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų