Ėmėsi aplinką tausojančios veiklos

„Liko atraižų – neišmeskite, jas galima sutvarkyti ir grąžinti perdirbti“. „Liko atraižų – neišmeskite, jas galima sutvarkyti ir grąžinti perdirbti“.

„Ukmergės gelžbetonio“ gamykla pradėjo teikti naują paslaugą: iš statybviečių surenka polistireninio putplasčio atraižas, siekiant, kad jos būtų perdirbtos ir panaudotos antrąkart. Tai – dar vienas žingsnis, gamyklą integruojant į žiedinę ekonomiką.

„Jei įsigijote „Termoporą“, „Neoporą“ arba „Geoporą“ ir liko atraižų – neišmeskite, jas galima sutvarkyti ir grąžinti perdirbti“, – sako „Ukmergės gelžbetonio“ polistireninio putplasčio pardavimų vadovas Raimondas Ališauskas. Neslepia, kad nauja paslauga klientams gimė iš pagarbos gamtai – statybos gaminių įmonė taip prisideda prie aplinkos saugojimo.

Putplasčio atraižų surinkimas, pakartotinis panaudojimas nėra vieninteliai įmonės žingsniai į žiedinę ekonomiką.

Nuo pat polistireninio putplasčio gamybos pradžios „Ukmergės gelžbetonis“ atraižas, susidarančias gamybos metu, pakartotinai panaudoja gamindamas plokštes.

Gamyklos, kuri rinkai tiekia ne tik termoizoliacines medžiagas, bet ir gelžbetonio gaminius, veikloje susidaro įvairių atliekų. Jas siekiama kruopščiai išrūšiuoti – atskirai renkama net 20 atliekų rūšių. Kaip pastebi įmonės darbuotojų saugos ir aplinkosaugos specialistė Indrė Dičpetrienė, toks maksimalus rūšiavimas garantuoja, kad atliekos nesusimaišys tarpusavyje ir nepateks į komunalinių atliekų srautą, o bus perdirbtos.

„Ukmergės gelžbetonis“ jau netrukus savo asortimentą papildys nauju gaminiu, skirtu pastatams šiltinti. Tai bus inovatyvus ir tvarus gaminys – polistireninis putplastis „Bioporas“. Jis sukurtas tiems, kam rūpi klimato kaita. Naujasis produktas bus gaminamas naudojant nebe iškastines, o atsinaujinančias žaliavas.

Ukmergiškiai įmonės veikloje naudoja ir elektros energiją, pagamintą iš atsinaujinančių šaltinių.

Termoizoliacinę medžiagą – polistireninį putplastį – „Ukmergės gelžbetonio“ gamykla į rinką tiekia jau 25-erius metus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų