Bibliotekoje – kalbinių ir kūrybinių patirčių kelionė

Bibliotekos viešnia – pirmoji literatūrinės Vlado Šlaito premijos laureatė Indrė Žakevičienė. Bibliotekos viešnia – pirmoji literatūrinės Vlado Šlaito premijos laureatė Indrė Žakevičienė.

Sigita ASTIKIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorė

Ukmergės Vlado Šlaito viešoji biblioteka pakvietė ukmergiškius į susitikimą, skirtą lietuvių kalbai, poezijai ir kūrybai. Į renginį gausiai susirinko mūsų vietos bendruomenė: poetai, kūrėjai, lituanistai, bibliotekininkai, Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos mokiniai bei kiti kalbai bei kūrybai neabejingi žmonės.

Poeto Vlado Šlaito asmenybę ir kūrybą pristatė literatūrologė, vertėja, pirmoji Literatūrinės Vlado Šlaito premijos laureatė, filologijos mokslų daktarė Indrė Žakevičienė. Tyrėja atskleidė įdomių faktų iš poeto gyvenimo, pasidalijo įžvalgomis apie galimybę naujai tyrinėti Vlado Šlaito kūrybą. Poeto eiles skaitė aktorė, skaitovė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Scenos ir viešosios kalbos dėstytoja Rita Juodelienė. Aktorė ne tik skaitė eiles, bet ir labai gražiai ir jautriai pasakojo apie savo apsilankymą gimtosiose Vlado Šlaito vietose Žemaitkiemyje: prie poeto vaikystės namų, Žemaitkiemio bažnyčioje, vaikštant miestelio gatvėmis.

Įdomų pranešimą skaitė Žinių radijo komunikacijos projektų vadovė sociolingvistė dr. Ramunė Čičirkaitė. Lektorė pristatė, kaip kalba šiuolaikiniai paaugliai, ką reiškia jų kalboje vartojami kitų kalbų žodžiai, kaip per kalbą jaunimas išreiškia savo tapatybę ir pasiskirsto į grupes.

Po pranešimų ir poezijos lankytojai galėjo pasinerti į kūrybinį rašymą. Kūrybinio rašymo dirbtuves pradedantiesiems vedė rašytoja, turinio redaktorė Sandra Romienė. Dirbtuvėse vyravo kūrybinio rašymo teorija ir praktika, subalansuota pradedantiesiems rašytojams bei tekstų kūrėjams. Praktikos metu dalyviai sužinojo, kas yra kūrybinis rašymas, kaip susikurti rašymo rutiną, išvengti kūrybinių blokų, pažino svarbiausius kūrybinių tekstų elementus.

Kiekvienas iš mūsų pasaulį pažįstame per įvairiausias patirtis, todėl tikimės, kad šis kalbinių ir kūrybinių patirčių pasidalinimas bibliotekoje įkvėps mūsų lankytojus rašyti, kurti ir dalintis tuo su aplinkiniais. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų