Sulaikytas lašišą pagavęs brakonierius

 Nuotr. iš filmuotos „Lašišos dienoraščio“ medžiagos. Aplinkosaugininkai primena, kad iki gruodžio 31 d. draudžiama žvejoti šlakius ir lašišas jų migracijai svarbiose upėse. Nuotr. iš filmuotos „Lašišos dienoraščio“ medžiagos. Aplinkosaugininkai primena, kad iki gruodžio 31 d. draudžiama žvejoti šlakius ir lašišas jų migracijai svarbiose upėse.

Aplinkosaugininkai praėjusią savaitę Ukmergės rajone sulaikė brakonierių, Šventosios upėje sugavusį lašišos patiną.

Šiuo metu galioja draudimas žvejoti šlakius ir lašišas jų migracijai svarbiose upėse, taip pat ir Šventojoje.

Nevyriausybinei organizacijai „Lašišos dienoraštis“ socialiniuose tinkluose išplatinus vaizdo įrašą su pagautu brakonieriumi, internautai suskubo dalintis informacija, kad sulaikytasis yra ukmergiškis – daugkartinis žūklės varžybų dalyvis ir net pirmosios vietos nugalėtojas.

Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyrius informavo, kad įtartinas asmuo prie upės buvo pastebėtas lapkričio 21-ąją, vykdant žvalgybą. Taip pat patvirtino, kad sulaikytasis yra Ukmergės rajono gyventojas. Jis, naudodamas dirbtinį masalą su spiningu, ties Vaisgėliškiu, Šventosios ichtiologiniame draustinyje, pagavo apie 6 kg lašišos patiną.

Pasak aplinkosaugininkų, minėta vieta buvo žinoma ir stebima. „Pažeidėjui gresia bauda iki 300 Eur, žala žuvų ištekliams, paskaičiuota pagal aplinkos ministro patvirtintą metodiką, sudaro 2 910 Eur. Ji pateikta asmeniui atlyginti“, – pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų