Granulinis degiklis – sprendimas, norintiems džiaugtis mažesnėmis namų šildymo išlaidomis

Granulinis degiklis – tai konstrukcinis elementas, įeinantis į granulinio katilo konstrukciją ir atliekantis granulinio kuro deginimo funkciją. Tiesa, jei domitės sprendimais, kaip modernizuoti šildymo sistemą, pereinant prie patogesnio, mažiau laiko ir finansinių išteklių reikalaujančio, o taip pat – aplinkai draugiškesnio namų apšildymo, tikriausiai kaip vieną iš alternatyvų atradote ir galimybę granulinį degiklį įmontuoti į eksploatuojamą kietojo kuro katilą. Apie tai, o taip pat – ir granulinio degiklio vaidmenį, siekiant mažesnių šildymo sąnaudų ir skaitykite šiame straipsnyje.

Kaip įprastą kieto kuro katilą galima paversti granuliniu?

Ne paslaptis, jog pažiūrėjus į kietojo katilo kainą, būtent dėl pastarosios dalis žmonių priima sprendimą šildymo sistemos modernizaciją atidėti bent iki kito šaltojo sezono. Primygtinai rekomenduojame pasidomėti, kiek kainuoja granulinis degiklis: pažadame, maloniai nustebsite! Juolab, jog galima rinktis iš skirtingų, atsižvelgiant į sudėtines dalis ir funkcionalumą, granulinių degiklių komplektų, pritaikytų prie kiekvieno piniginės „storio“ (žinoma, ir pageidavimų).

Granuliniai degikliai – tai priedai, kuriuos galima sumontuoti ant skirtingų modelių kietojo kuro katilų, turinčių iš priekio atidaromas dureles. Geriausia, jog šis procesas yra labai greitas ir visai nesudėtingas, o tokia „transformacija“ įmanoma tiek su naujais, tiek ir jau kuris laikas eksploatuojamais katilais. Negana to, įmanomas ir grįžimas prie prieš tai naudoto kuro. Granulinį degiklį nuimsite vos per kelias minutes: tereikia atsukti kelis varžtus. Žinoma, klausimas, ar, praktiškai susipažinę su granulinio kuro naudojimo teikiamais privalumais, kažin ar norėsite grįžti į praeitį?

Kaip granuliniai degikliai gali padėti sutaupyti?

Ne paslaptis, jog artėjančio šildymo sezono dalis gyventojų kiekvienais metais laukia su nerimu: ir vėl teks susiveržti diržus...Nebūtinai! Investavę į granulinio degiklio įsigijimą, sumažėjusias šildymo sąnaudas pajusite jau netrukus.

Efektyvumas. Granuliniai degikliai pasižymi  aukštu degimo efektyvumu: kuro granulės yra visiškai sudeginamos, o energija, išsiskirianti degant, yra panaudojama efektyviai.

Automatizacija. Granulinių degiklių intergravimas – tai šildymo prietaiso automatizavimas, susijęs su kuro tiekimo degimo proceso kontrole. Galimybė optimaliai reguliuoti kuro sąnaudas, atsižvelgiant į šilumos poreikį,  padeda efektyviai sumažinant energijos švaistymą.

Į „Galius“ „Standartinį“, „Išmanųjį“ ir „Išmanųjį pro+“ granulinių degiklių komplektą įeina ir termostatas. Tai – prietaisas, kuris yra atsakingas už tai, jog degiklis dirbtų taip, jog patalpoje būtų pasiekiama tokia temperatūra, kokia buvo nustatyta ir neleistų šiai nei pakilti, nei nukristi. Toks papildomas automatizijos sprendimas tiesiogiai susijęs ne tik su komfortu, bet ir mažesnėmis sąnaudomis.

Kuro kaina. Pažiūrėję, kiek kainuoja aukščiausios kokybės granulinis kuras, galite ir vėl likti nesupratę: apie kokį taupymą čia galima kalbėti? Reikia pabrėžti, jog „Galius“ granuliniams degikliams tinka ir ne sertifikuotos, pigesnės 6 arba 8 mm medžio granulės, kurių įsigijimas metinę šildymo sąskaitą, lyginant su A klasės granulėmis, gali gerokai sumažinti. Tiesa, siekiant atrasti pigesnį, tačiau kokybišką produktą, ekspertai rekomenduoja iš pradžių įsigyti nedidelį granulinių kiekį, taip įsitikinant, jog jų kaloringumas yra pakankamai aukštas.

Ilgaamžiškumas ir su tuo susijusios mažesnes priežiūros išlaidos. Kalbant apie išlaidų taupymą namų apšildymui, reikia žiūrėti ne tik į vieno mėnesio ar viso šildymo sezono sąskaitas, bet ir įvertinti galimybę sutaupyti ateityje. Granuliniai degikliai pasižymi ilgaamžiškumu,  nereikalauja daug priežiūros. O tai, žinoma,  reiškia mažesnes ilgalaikes išlaidas, susijusias su šildymo sistemos priežiūra ir remontu.

Galiausiai, pasirinkę granulinį degiklį, namų kūrenimui sugaišite kur kas mažiau laiko. Laikas – didžiausia vertybė visais laikais, o ypač – šiandien, kai viskas lekia beprotišku greičiu ir apie prabangą skirti laisvą minutėlę sau dažnas gali tik pasvajoti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų