Kokius skanėstus katėms pasirinkti?

Greičiausiai visi kačių šeimininkai retkarčiais pasiūlo savo pūkuotam draugui ką nors skanaus. Tačiau mažai žmonių supranta, kad įprastas maistas nuo stalo gali rimtai pakenkti gyvūno virškinimui ir bendrai sveikatai. Naminiai skanėstai katėms dažniausiai visiškai netinka. Taigi, jei mėgstate palepinti savo keturkojį, verčiau įsigykite specialių skanėstų iš gyvūnų prekių parduotuvės.

Kokie gali būti skanėstai katėms?

Gyvūnų prekių parduotuvėje Mumbo yra tikrai didžiulis skanėstų katėms pasirinkimas. Tačiau taip yra todėl, kad kiekvienas gyvūnas yra ypatingas, turi savo skonį ir poreikius. Vienam gali patikti skanėstai su paukštiena, o kitam tik su žuvimi. Be to, skanėstai skiriasi savo forma ir konsistencija. Jie gali būti minkšti, lengvai kramtomi, kieti ar tyrelės pavidalu.

Kokios formos ir konsistencijos skanėstus rinktis?

Skanėstų forma bei konsistencija tai jau skonio reikalas. Sužinoti kokie skanėstai labiausiai patinka jūsų augintiniui galite tik eksperimentuodami ir atidžiai jį stebėdami. Džiovinti gabalėliai, dešrelės ar vyniotiniai iš džiovintos natūralios mėsos ar žuvies yra natūralūs produktai, kurie gali papildyti jūsų augintinio racioną baltymais, amino rūgštimis, natūraliais riebalais ir kitais reikiamais vitaminais.

Kita skanėstų forma: gabaliukai ir įvairūs pagaliukai. Pastarieji sukurti mėgstantiems kramtyti ir graužti. Tvirta tekstūra, sudėtyje esančios žolelės ir mikroelementai padeda stiprinti ir išvalyti dantis, taip pat gerina virškinimą. Taip pat gali būti minkštos ir kramtomos pagalvėlės. Pastarosios gali būti ir su įvairiais įdarais. Pati minkščiausia skanėstų konsistencija yra tyrelė. Šios taip pat gali būti įvairių skonių.

Dar vienas ypatingas delikatesas yra žolė. Galite pirkti jau išdygusią arba užauginti patys. Šis skanėstas papildys jūsų augintinio racioną mikroelementais ir skaidulomis, reikalingomis geram virškinimui ir geresniam maistinių medžiagų įsisavinimui. Tuo tarpu sausa žolė (katžolė), kuri parduodama gyvūnų prekių parduotuvėse, reikalinga kitiems tikslams. Jos kvapas pritraukia katę. Katžolė gali būti dedama į naują kraiko dėžę, ant naujos draskyklės ar gulto, kad patrauktų augintinio dėmesį. Norint pritraukti katę į tam tikrą vietą prireiks nedidelio šios žolės žiupsnelio ar kelių stiebelių.

Be to, kokybiškų skanėstų gamintojai atsižvelgia ir į gyvūnus turinčius ypatingų poreikių, todėl nesunkiai galite rasti ir skanėstų sterilizuotoms ar linkusioms į alergiją katėms, taip pat antsvorio turintiems gyvūnams, augintiniams po ligos ar operacijų ir kt.

Kada galite duoti skanėstų savo katei?

  • Norint praturtinti mitybą įvairiais vitaminais ir mineralais
  • Žaidžiant
  • Norint atlikti higienos procedūras
  • Kai norite pagirti ir apdovanoti katę už gerą elgesį
  • Norint priversti atlikti tam tikrą veiksmą
  • Norint nuraminti katę stresinėje situacijoje
  • Kai reikia įvilioti katę į boksą
  • Kai reikia pripratinti prie naujos draskyklės ar kraiko dėžutės
  • Kai reikia pripratinti prie naujo maisto

Tiesą sakant, dažniausiai šeimininkai katėms duoda skanėstų vien tam, kad suteiktų malonumą. Tačiau svarbiausia nepersistengti, nes skanėstai gali būti gana kaloringi, o tokiu atveju, reguliarus jų vartojimas gali sukelti nutukimą. O skanėstai su vitaminais vartojami dideliais kiekiais taip pat gali sutrikdyti organizmo veiklą, ypač jei augintinis maitinamas super premium maisto klasės ar holistiniu maistu.

Ar galima duoti skanėstų kačiukams?

Šis klausimas dažnai kyla mažylių šeimininkams. Be jokios abejonės, naudojant skanuką, daug lengviau pripratinti kačiuką prie kraiko dėžutės, jo guolio ar namelio. Gavęs skanų atlygį kačiukas, be abejo, bus labiau linkęs paklusti šeimininkui. Tačiau reikia atsižvelgti į vieną svarbų dalyką. Gamintojai dažniausiai apskaičiuoja maistinių medžiagų dozę suaugusiems gyvūnams. O tokio skanėsto kačiukui duoti nepatartina – jo organizmas dar nėra visiškai prisitaikęs. Todėl reikėtų ieškoti specialių, kačiukams skirtų skanėstų.

Kaip pasirinkti skanėstus katei?

Renkantis skanėstus katėms, atkreipkite dėmesį į gamintoją, produkto sudėtį ir atsižvelkite į lėtinių ligų ir alerginių reakcijų buvimą. Žinoma, be galo svarbu skonis. Kai kurios katės yra pamišusios dėl žuvies, o kitos mieliau renkasi vištieną. Todėl renkantis skanėstus, atsižvelkite į savo augintinio asmeninius pageidavimus. Atkreipkite dėmesį į tai, kokį maistą jis mėgsta labiausiai. Įsigiję panašaus skonio skanėstų tikrai įtiksite savo augintiniui. Be to, nebijokite eksperimentuoti. Galite išbandyti daug skirtingų skanėstų, įvairių skonių ir formų. Tačiau nepirkite iš karto didelės porcijos. Pakaks ir mažo maišelio ar dėžutės, kad suprastumėte ar skanėstas patinka jūsų augintiniui. Įvairių skanėstų katėms galite rasti gyvūnų prekių  parduotuvėje Mumbo.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų