Laiškininkai dalys namų adresų lipdukus

Lietuvos paštas skelbia, kad mobilūs laiškininkai savo aptarnaujamų kaimiškų teritorijų gyventojams, kurie ant namo neturi adreso lentelės, dalys specialius lipdukus, skirtus užrašyti gatvei ir namo numeriui.

Tikima, kad taip sunumeruoti namai padės mobiliems laiškininkams greičiau rasti adresatą, o gyventojams – greičiau gauti savo siuntą ar prenumeratą.

„Dalis namų neturi adresų lentelių, tad pristatyti prenumeratą, korespondenciją ar siuntinius tampa sudėtinga. Labai prašome gyventojų pasirūpinti savo namų adresų lentelėmis. Jeigu jų įsigyti mūsų klientai negali, mobilūs laiškininkai nuo šiol su savimi turi ir, gyventojui paprašius, nemokamai ant namo sienos, tvoros ar pašto dėžutės gali užklijuoti oro sąlygoms atsparų lipduką, ant kurio specialiu žymikliu užrašys adresą“, – sako Lietuvos pašto tinklo direktorius Jonas Sadauskas.

Pažymima, kad mobilūs laiškininkai veikia kaimiškose vietovėse, kur yra didesni atstumai, ne miestuose ar miesteliuose – čia dirba įprasti laiškininkai. Lipdukus dalys tik mobilūs laiškininkai, miesto laiškininkai – ne. 

Ukmergės rajone yra 17 paštų. 3 miesto tipo paštai: Ukmergės paštas, 2-asis ir 4-asis paštai, ir 14 kaimo tipo: Anatakalnio, Dainavos, Deltuvos, Liaušių, Lyduokių, Pabaisko, Siesikų, Šešuolių, Taujėnų, Veprių, Vidiškių, Želvos, Žemaitkiemio, Ukmergės kilnojamasis.

„Šių 14 kaimiškų vietovių gyventojai gali savo mobilių laiškininkų teirautis lipdukų ir paprašyti juos užrašyti specialiu vandeniui atspariu žymikliu.

Namų numeracija – pačių gyventojų atsakomybė. Tačiau padedant seniūnijos darbuotojams, Lietuvos paštas nori šią problemą padėti spręsti. Kaimiškose vietovėse ji – didžiulė“, – pasakojo Lietuvos pašto Korporatyvinių reikalų departamento komunikacijos projektų vadovė Aušra Kurtkutė.

Atkreipė dėmesį ir į kitą kliūtį – netvarkingas pašto dėžutes.

Pagal Pašto įstatymą, korespondenciją laiškanešiai gali pristatyti tik į tvarkingas, rakinamas ir aiškiai pažymėtas pašto dėžutes, kurios turi būti lengvai prieinamose vietose: daugiabučiuose namuose – kiekvienoje laiptinėje ne aukščiau kaip antrame namo aukšte; individualiuosiuose namuose – prie įėjimo į gyvenamąją teritoriją arba ant greta gatvės esančių namų sienų, tvorų, stovelių; sodininkų bendrijose – prie pagrindinių įvažiavimų į sodininkų bendriją; įmonėse ar organizacijose – prie pagrindinio įėjimo į pastatą.

Jeigu tvarkingos pašto dėžutės nėra, laiškininkas turi teisę korespondencijos ar prenumeratos nepalikti.

Kaimiškų vietovių gyventojai pašto dėžutę gali užsakyti iš mobilaus laiškininko.

„Mobilus laiškininkas yra kur kas labiau socialiai orientuota paslauga nei įprastas stacionarus pašto skyrius, nes prenumeratą, laiškus, siuntas bei socialines išmokas ir toliau į namus pristatinės mobilūs laiškininkai, tačiau, panorus išsiųsti siuntą ar įsigyti pašto ženklą, į paštą patiems eiti nebereikės – iškviestas atvyks mobilus laiškininkas. Mobilaus laiškininko iškvietimas yra nemokamas, už prenumeratos priėmimą jie neskaičiuoja 0,50 Eur administracinio mokesčio“, – sako Lietuvos pašto tinklo direktorius J. Sadauskas.

Lietuvos kaimiškų apylinkių gyventojai, norėdami užsakyti pašto paslaugas, skambina bendruoju Lietuvos pašto numeriu 8 700 55 400 arba rašo el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Operatorius užregistruoja iškvietimą, o kitą dieną mobilus laiškininkas atvyksta pas gyventojus dėl užsakytos paslaugos. Mobilų laiškininką galima išsikviesti darbo dienomis nuo 8 iki 20 val., šeštadieniais ‒  nuo 9 iki 16 val.

Mobilųjį laiškininką išsikviesti į namus galima: norint išsiųsti laišką ar siuntinį, registruoti siuntą ar pageidaujant, kad registruotoji pašto siunta į namus būtų pristatyta pakartotinai. Taip pat per mobilų laiškininką galima užsakyti leidinių prenumeratą, sumokėti mokesčius, gauti įvairias socialines išmokas ir pensijas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų