Vyko šachmatų varžybos „Seimo taurė 2024“

Ukmergiškės su Seimo pirmininke V. Čmilyte-Nielsen. Ukmergiškės su Seimo pirmininke V. Čmilyte-Nielsen.

Seime, Vitražo ir Laisvės gynėjų galerijose, kovo 16 d. vyko tradicinės šachmatų varžybos „Seimo taurė 2024“. 

Vyko keturi turnyrai, į kuriuos susirinko 220 dalyvių. Jie kovėsi „Žaibo“, vaikų iki 14-os metų Didžiųjų šachmatų turnyruose bei simultane su Seimo pirmininke GM Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Vaikų turnyre žaidė 80 jaunųjų šachmatininkų. Dalyvavo ir ukmergiškiai Evita Silevičiūtė, Tajus Augūnas, Titas Sokas, Martynas Krumžlys, Karolis Keturka, Kęstutis Katinas. Tajus ir Kęstutis laimėjo po keturias partijas iš septynių.

Suaugusiųjų turnyre žaidė 119 šachmatininkų. Tarp jų kovėsi ukmergiškės Mėta Mikulinaitė ir Agnė Mickūnaitė. Agnė iškovojo antrą vietą tarp moterų. Mėta užėmė penktą vietą.

A.Mickūnaitė ir M. Mikulinaitė kovo 6–11 dienomis dalyvavo Kaune vykusiame Lietuvos šachmatų čempionato pusfinalyje. Dėl patekimo į Lietuvos čempionato finalą ir Lietuvos moterų čempionato finalą susirinko 46 dalyviai. Turnyras buvo abiem merginoms labai sunkus, partijos truko net po penkias valandas. A. Mickūnaitė iškovojo antrąją vietą tarp merginų iki 20-ies metų. Mėtai pergalių skaičiumi turnyras nebuvo sėkmingas, bet iš jo išsivežė patirties bei 22-iem taškais padidino reitingą.

Informavo šachmatininkių trenerė Virginija Savickienė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų