„Ukmergės duona“ siūlo naujovių

„Ukmergės duona“ siūlo naujovių / „Ukmergės duona“ siūlo naujovių

UAB „Uk­mer­gės duo­na“ šie­met sa­vo klien­tams siū­lo at­nau­jin­tą duo­nos ir kon­di­te­ri­jos ga­mi­nių asor­ti­men­tą. Juo kvie­čia pra­tur­tin­ti ir kas­die­ni­nį, ir Ka­lė­dų sta­lą.

„No­rė­jo­me sa­vo pir­kė­jams pa­siū­ly­ti ki­to­kią duo­ną, ku­ri skir­tų­si nuo da­bar rin­ko­je esan­čių tiek sa­vo iš­vaiz­da, tiek sko­niu, tiek su­dė­ti­mi“, – pa­sa­ko­jo UAB „Uk­mer­gės duo­na“ tech­no­lo­gė Vil­ma Pa­vi­la­vi­čie­nė.

Pa­brė­žė, jog di­džiu­lį dė­me­sį ke­pyk­la ski­ria svei­ka­tai pa­lan­kes­nės su­dė­ties pro­duk­to ga­my­bai. Sa­vo fir­mi­nė­je par­duo­tu­vė­je „Švie­žia duo­na“, tur­gaus pre­ky­vie­tė­je ir dau­ge­ly­je Uk­mer­gės RVK mies­to par­duo­tu­vių įmo­nė ne­se­niai pri­sta­tė nau­ją pro­duk­tą – spel­tos duo­ną. Ji ke­pa­ma iš spel­tos kvie­čių – vie­nos se­niau­sių grū­di­nių kul­tū­rų pa­sau­ly­je.

Šių kie­tų­jų kvie­čių mil­tai tu­ri ori­gi­na­lų pi­kan­tiš­ką rie­šu­tų sko­nį, jų gli­ti­mas yra ma­žiau aler­gi­zuo­jan­tis nei įpras­tų kvie­čių. Spel­tos grū­duo­se yra daug mag­nio, ka­lio, ge­le­žies, cin­ko, man­ga­no ir daug B gru­pės vi­ta­mi­nų.

Įdo­mus fak­tas – kol kas nie­kam ne­pa­vy­ko ge­ne­tiš­kai mo­di­fi­kuo­ti šios ypa­tin­gos kul­tū­ros, to­dėl spel­tos duo­na yra pa­žen­klin­ta „Rak­to sky­lu­tės“ sim­bo­liu. Tai vals­ty­bi­nis, ne­ko­mer­ci­nis, po­zi­ty­vus mais­to pro­duk­tų su­dė­ties žen­klas, skir­tas pa­dė­ti var­to­to­jams leng­viau ras­ti svei­ka­tai pa­lan­kes­nius mais­to pro­duk­tus tarp ki­tų pa­na­šių pro­duk­tų.

„Rak­to sky­lu­te“ pa­žy­mė­ti pro­duk­tai tu­ri ke­lis kar­tus ma­žiau rie­ba­lų, cuk­raus ir drus­kos bei dau­giau mais­ti­nių skai­du­li­nių me­džia­gų nei ki­ti pa­na­šūs tos pa­čios gru­pės mais­to pro­duk­tai.

„Rak­to sky­lu­tės“ sim­bo­lis pla­čiai nau­do­ja­mas Šve­di­jo­je, Da­ni­jo­je, Nor­ve­gi­jo­je ir Is­lan­di­jo­je, o nuo pra­ėju­sių me­tų jis įtei­sin­tas Lie­tu­vo­je.

Tech­no­lo­gė V. Pa­vi­la­vi­čie­nė pa­sa­ko­jo, kad dar vie­na jų įmo­nės nau­jie­na – „Už­kan­di­nė ban­de­lė“. Tai ban­de­lės, pra­tur­tin­tos grū­dais, sau­lėg­rą­žo­mis, sė­me­ni­mis, mo­liū­gų sėk­lo­mis, traiš­ky­tais avi­žų bran­duo­liais. Die­to­lo­gų tei­gi­mu, ga­mi­niai, pra­tur­tin­ti grū­dais, tu­ri dau­giau skai­du­li­nių me­džia­gų, ku­rios ge­ri­na virš­ki­ni­mą.

„Uk­mer­gės duo­nos“ ban­de­lės su ci­na­mo­nu ir aguo­no­mis „Aguo­nė­lė“ ir „Tau“ jau su­lau­kė tei­gia­mo pir­kė­jų įver­ti­ni­mo, tad nu­tar­ta pra­tur­tin­ti jų asor­ti­men­tą. Įmo­nė pra­dė­jo kep­ti tris nau­jas ban­de­lių rū­šis: kvap­ni­ą­ją „Ries­te­lę“, „Ban­de­lę su obuo­liais“ ir pi­kan­tiš­ką­ją „Ban­de­lę su be­ša­me­lio įda­ru“.

Di­de­lis dė­me­sys ski­ria­mas ir pa­kuo­tei – fir­mi­niam ga­mi­niui „Me­duo­li­niai ba­ra­vy­kai“ su­kur­ta žais­min­ga ir pa­to­gi, net į sve­čias ša­lis trans­por­tuo­ti tin­kan­ti dė­žu­tė.

Ne­tru­kus ben­dro­vė ruo­šia­si pri­sta­ty­ti ir dau­giau nau­jie­nų. Vie­na jų – nau­ja duo­nos ir py­ra­go ga­mi­nių šei­ma „Ga­bė“: švie­si, tam­si duo­na ir kvap­nu­sis ba­to­nas.

Šių ga­mi­nių ga­li­ma įsi­gy­ti fir­mi­nė­je par­duo­tu­vė­je „Švie­žia duo­na“, Uk­mer­gės tur­ga­vie­tė­je ir ra­jo­no var­to­to­jų ko­o­pe­ra­ty­vo par­duo­tu­vė­se. Pa­ra­gau­ti jų ga­li­ma ren­gia­mų de­gus­ta­ci­jų me­tu.

Ukmergės žinios

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *