Kauno gatvėje, kareivinių miestelyje, duris atvėrė išskirtinė vieta prasmingu pavadinimu „Aš būsiu čia“. Joje įsikūrė pasaulyje populiarėjančios srovės „Gastro pab“ restoranas.
Šio sumanymo įgyvendintojai – broliai Kasparas ir Paulius Ramonai, Vaida Grustaitė ir Artūras Grabauskas. Sumanymą jie tikina realizavę per devynis mėnesius.
Broliai Ramonai paslaugų versle ne naujokai. Ukmergėje jie yra įkūrę „Rock Cafe“ bei kempingą „River Camp Lithuania“.
Jų verslo partneriai Vaida ir Artūras ilgą laiką gyveno emigracijoje, o prieš porą metų grįžo į gimtąjį miestą.
Artūras yra patyręs virtuvės šefas, sėmęsis žinių Olandijoje, Portugalijoje, Norvegijoje bei Londone, kur dirbo garsių virtuvės šefų komandose.
Naujojo restorano savininkai sako, kad pavadinimas „Aš būsiu čia“ turi keletą reikšmių: „Esame glaudžiai susiję su roko klubu „Rockmergė“, planuojame turėti gyvos muzikos koncertų, tad pavadinimą norėjome sieti ir su muzika. „Aš būsiu čia“ – grupės „Afiša“ dainos pavadinimas.“
Kita vertus, Kasparas, Paulius, Vaida ir Artūras yra kilę iš Ukmergės, tačiau nė vienas šiame mieste negyveno visą laiką: vieni – Vilniuje, kiti – emigracijoje. Dabar visi grįžę į savo gimtąjį miestą, kur planuoja kurti verslą.
Sako, kad tinkamas patalpas restoranui surasti nebuvo lengva – norėjosi nestandartinio sprendimo. Raudonų plytų senas apleistas namas pasirodė tinkama, neeilinė, istoriškai įdomi vieta.
Interjerą šeimininkai kūrė savo rankomis. Kol vyko remontas, čia nuolatos užeidavo statybomis besidomintys ir net padėti besisiūlantys žmonės. „Pavyzdžiui, žmonės paskambino ir pasiūlė Vilniaus senamiesčio senas duris, kurias nemokamai dar ir parvežė“, – kalba Vaida ir Artūras.
Pasakojo, kad „Gastro pub’ai“ Lietuvoje – naujas terminas ir kol kas neturi tikslaus lietuviško atitikmens. Pub’ui artimiausia būtų smuklė. Žodis „gastro“ reiškia išskirtinį dėmesį maistui ir jo kokybei. Galima sakyti, kad „Gastro pub“ yra vieta, kur maistas prilygsta restorano kokybei, tačiau aplinka yra neįpareigojanti – galima ateiti ir skaniai pavalgyti arba užbėgti tiesiog išgerti alaus ar kavos prie baro.
Valgiaraštyje didelį dėmesį žadama skirti maisto kokybei. Jis nebus platus, tačiau nuolat keisis.
„Aš būsiu čia“ ukmergiškius kvies apsilankyti jau greitai, todėl kviečia informaciją sekti restorano feisbuko paskyroje.