Sultingi vištienos krūtinėlės kotletai su majonezu

Autorius Ukmergės žinios
Porcijos 4
Paruošimas 30 min
Gaminimas 15 min

Sultingi vištienos krūtinėlės kotletai su majonezu – tai klasikinis patiekalas, kuris niekada nenuvilia. Šis receptas atskleidžia, kaip paruošti ypatingai minkštus ir skanius kotletus, kurie tampa tokie sultingi dėl specialaus majonezinio marinato. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Patiekalas ypač mėgstamas vaikų ir suaugusiųjų, nes išlaiko natūralų vištienos skonį, papildytą subtiliais prieskoniais.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje vištienos krūtinėlės galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą.
  • Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu arba majonezo ir jogurto mišiniu (santykiu 1:1).
  • Džiūvėsėlius galima rinktis tiek klasikinius, tiek panko tipo.
  • Svogūną galima pakeisti šalotais arba svogūnų milteliais.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepimą mėsą būtina gerai išminkyti, kad kotletai taptų purūs
  • Kotletus formuoti šlapiomis rankomis – taip tešla nelips prie delnų
  • Kepant kotletus, keptuvės temperatūra turėtų būti vidutinė
  • Prieš patiekiant, leisti kotletams 5 minutes pastovėti – taip jie išliks sultingesni

Kalorijos

Bendras kalorijas kiekis: 1240 kcal

Vienos porcijos (2 kotletai): 310 kcal

  • Vištienos krūtinėlė: 600 g
  • Majonezo: 100 g
  • Svogūnas: 1 vidutinis (apie 100 g)
  • Džiūvėsėliai: 100 g
  • Kiaušinis: 1 vnt
  • Druska: 1 arbatinis šaukštelis
  • Juodieji pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Česnakas: 2 skiltelės
  • Augalinis aliejus kepimui: 50 ml
  • Pirmiausia paruošiame vištieną – nuplauname ją po šaltu vandeniu ir kruopščiai nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
  • Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir sumalam mėsmale arba susmulkiname virtuviniu kombainu.
  • Į maltą mėsą įmaišome smulkiai supjaustytą svogūną ir presliais sutrintą česnaką.
  • Sudedame majonezą, įmušame kiaušinį, suberiame druską ir pipirus.
  • Masę gerai išmaišome ir minkome rankomis apie 5 minutes, kol tampa vientisa ir lipni.
  • Paruoštą masę paliekame pastovėti šaldytuve 30 minučių.
  • Formuojame vienodo dydžio kotletus (apie 2-3 cm storio).
  • Kiekvieną kotletą apvoliojame džiūvėsėliuose iš abiejų pusių.
  • Įkaitiname keptuvėje aliejų ant vidutinės ugnies.
  • Kepame kotletus po 6-7 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrunda.
  • Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Dalintis