Naminiai lavašo kebabai su vištiena ir česnakiniu padažu

Autorius Ukmergės žinios
Porcijos 4
Paruošimas 30 min
Gaminimas 15 min

Naminiai lavašo kebabai su vištiena ir česnakiniu padažu yra puikus pasirinkimas ieškant greito, bet skanaus patiekalo. Šis receptas atkartoja mėgstamą kebabinių skonį, tačiau yra daug sveikesnis, nes galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį. Namie gamintas kebabas yra puikus sprendimas tiek kasdienei vakarienei, tiek savaitgalio pietums su šeima. Minkšta vištiena, traškios daržovės ir kreminis česnakinis padažas sukuria tobulą skonių harmoniją.

Galimos ingredientų alternatyvos

Vietoj vištienos krūtinėlės galima naudoti kalakutienos krūtinėlę arba vištienos šlaunelių mėsą. Lavašą galima pakeisti tortilija arba pita duona. Jei neturite graikiško jogurto česnakiniui padažui, galite naudoti natūralų jogurtą arba grietinę. Raudonąjį svogūną galima pakeisti paprastu svogūnu, o gvakamolę galima gaminti iš šviežių avokadų arba pirkti jau paruoštą.

Patiekalo gaminimo patarimai

Prieš kepant vištieną, svarbu ją marinuoti bent 30 minučių, kad mėsa būtų minkštesnė ir skanesnė. Lavašą prieš vyniojimą rekomenduojama šiek tiek pašildyti, taip jis bus lankstesnis ir mažiau linkęs trūkinėti. Daržoves pjaustykite plonomis juostelėmis, kad būtų patogiau valgyti. Česnakinis padažas bus skanesnis, jei jį pagaminsite iš anksto ir palaikysite šaldytuve bent valandą.

Kalorijos

Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 2400 kcal. Vienos porcijos kalorijų kiekis: 600 kcal.

  • Vištienos krūtinėlė: 600 g.
  • Lavašas: 4 vnt.
  • Graikiškas jogurtas: 200 g.
  • Česnakai: 4 skiltelės.
  • Pomidorai: 2 vnt.
  • Agurkai: 1 vnt.
  • Raudonasis svogūnas: 1 vnt.
  • Salotų lapai: 100 g.
  • Gvakamolė: 100 g.
  • Druska: 1 a.š.
  • Juodieji pipirai: 0.5 a.š.
  • Alyvuogių aliejus: 2 v.š.
  • Raudonoji paprika: 1 a.š.
  • Kuminas: 1 a.š.
  • Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis ir pamarinuojame alyvuogių aliejuje su prieskoniais (druska, pipirais, raudonąja paprika ir kuminu).
  • Kol marinuojasi vištiena, pasiruošiame česnakinį padažą – graikišką jogurtą sumaišome su smulkiai kapotais česnakais, įdedame žiupsnelį druskos.
  • Daržoves paruošiame: pomidorus ir agurkus supjaustome plonomis riekelėmis, svogūną – žiedais, salotas suplėšome.
  • Įkaitiname keptuvę ir kepame vištieną ant vidutinės ugnies 7-8 minutes, kol gražiai apskrus.
  • Lavašą pašildome mikrobangų krosnelėje 20 sekundžių.
  • Ant lavašo tepame česnakinį padažą, dedame salotas, vištieną, daržoves ir gvakamolę.
  • Kruopščiai suvyniojame kebabą, stengdamiesi, kad ingredientai neišbyrėtų.
  • Suvyniotą kebabą apskrudiname sausoje keptuvėje iš visų pusių, kol lavašas taps traškus.
Dalintis