Bulvių virtinukai (gnocchi) su pomidorų padažu ir mocarela

Autorius Ukmergės žinios
Porcijos 1
Paruošimas 20 min
Gaminimas min

Šiandien noriu pasidalinti greitai paruošiamu ir nepaprastai skaniu patiekalu – bulvių virtinukais (gnocchi) su pomidorų padažu ir mocarela. Šis itališkos virtuvės įkvėptas receptas puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingai progai. Be to, jį paruošite vos per 20 minučių!

Bulvių virtinukai, dar žinomi kaip gnocchi, yra tradicinis itališkas patiekalas, mėgstamas dėl savo minkštos tekstūros ir universalumo. Derinant juos su aromatingu pomidorų padažu ir tirpstančia mocarela, sukuriamas nepakartojamas skonių derinys, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis patiekalas ne tik greitai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę improvizuoti virtuvėje, pridedant mėgstamų ingredientų ar prieskonių.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Gnocchi: Jei neturite gnocchi, galite naudoti mėgstamus makaronus, tokius kaip penne ar fusilli.
  • Pomidorų tyrė: Vietoje pomidorų tyrės galite naudoti smulkintus konservuotus pomidorus arba šviežius, nuluptus ir susmulkintus pomidorus.
  • Mocarela: Jei neturite mocarelos, galite pakeisti ją burrata, rikota ar kitu mėgstamu sūriu, kuris gerai tirpsta.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Gnocchi virimas: Virkite gnocchi pasūdytame vandenyje, kol jie iškils į paviršių. Tai užtruks apie 2–3 minutes. Nepamirškite jų nepervirti, kad išlaikytumėte tinkamą tekstūrą.
  • Padažo tirštumas: Jei pomidorų padažas per tirštas, galite įpilti šiek tiek vandens ar daržovių sultinio, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Kalorijos:

Šiame patiekale iš viso yra apie 501 kcal. 

  • Gnocchi: 120 g
  • Pomidorų tyrė: 200 g
  • Mocarela: 60 g
  • Svogūnas: 1/3 vnt.
  • Česnakas: 1 skiltelė
  • Alyvuogių aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
  • Švieži bazilikai: sauja
  • Druska, pipirai, raudonėlis: pagal skonį
  1. Susmulkinkite svogūną ir česnaką.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite apie 2 minutes, kol jis taps permatomas.
  3. Pridėkite česnaką ir kepkite dar apie 1 minutę, retkarčiais pamaišydami, kad česnakas neperkeptų.
  4. Supilkite pomidorų tyrę į keptuvę, pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliu.
  5. Gerai išmaišykite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
  6. Kol padažas verda, užvirinkite puodą pasūdyto vandens ir išvirkite gnocchi pagal pakuotės instrukcijas. Paprastai tai trunka apie 2–3 minutes, kol jie iškyla į paviršių.
  7. Nukoškite išvirtus gnocchi ir sudėkite juos į keptuvę su pomidorų padažu. Gerai išmaišykite, kad visi virtinukai pasidengtų padažu.
  8. Mocarelos sūrį supjaustykite mažais kubeliais arba suplėšykite rankomis ir pridėkite į keptuvę. Maišykite, kol sūris pradės tirpti ir tolygiai pasiskirstys tarp gnocchi.
  9. Patiekdami pabarstykite šviežiais bazilikų lapeliais ir, jei norite, papildomai užberkite šiek tiek tarkuoto parmezano sūrio.
  10. Santrauka: Šis bulvių virtinukų (gnocchi) su pomidorų padažu ir mocarela receptas yra puikus pasirinkimas greitai ir skaniai vakarienei. Lengvai paruošiamas patiekalas sujungia minkštus gnocchi, aromatingą pomidorų padažą ir tirpstantį mocarelos sūrį, sukuriant tobulą skonio harmoniją. Be to, galite eksperimentuoti su ingredientais, pritaikydami receptą pagal savo skonį ar turimus produktus.
Dalintis