Bulviniai blynai su vištiena – tai puikus lietuviškos virtuvės patiekalas, kuris sujungia tradicinių bulvinių blynų švelnumą ir sultingos vištienos skonį. Šis patiekalas yra populiarus tiek kasdieniame meniu, tiek šventiniame stale. Bulviniai blynai su vištiena yra ne tik skanus, bet ir sotus pasirinkimas, kuris patiks visai šeimai. Švelnus varškės padažas puikiai papildo bulvinių blynų su vištiena skonį, suteikdamas patiekalui gaivumo ir kremiškumo. Šis receptas yra puiki tradicinių bulvinių blynų variacija, leidžianti išnaudoti lietuviškos virtuvės geriausias tradicijas ir kartu suteikti patiekalui naujų skonių.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiam receptui galima naudoti įvairias alternatyvas pagal jūsų skonį ar turimą produktų pasirinkimą. Vietoj vištienos krūtinėlės galima naudoti vištieną be kaulų ir odos nuo šlaunelių, kuri bus dar sultingesnė, arba kalakutienos krūtinėlę, jei norite liesesnio varianto. Bulvių alternatyva gali būti pusė bulvių ir pusė cukinijų, taip sumažinsite angliavandenių kiekį patiekale. Varškės padažui galima naudoti graikišką jogurtą vietoj grietinės, o varškę galima pakeisti ricotta sūriu. Krapai gali būti pakeisti petražolėmis arba kalendromis.
Patiekalo gaminimo patarimai
Gaminant bulvinius blynus su vištiena, labai svarbu gerai nusausinti sutarkuotas bulves, kad blyneliai būtų traškūs, o ne šlapi. Tam galite naudoti marlę arba švarų virtuvės rankšluostį. Kepant blynus, stenkitės neperkrauti keptuvės – geriausia kepti po 3-4 blynus vienu metu, kad išlaikytumėte optimalią temperatūrą. Varškės padažą galima pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve, taip jis bus dar skanesnis, nes skoniai geriau susijungs. Vištiena turėtų būti labai smulkiai supjaustyta arba sumalta, kad gerai susimaišytų su bulvių mase.
Kalorijos
Visame patiekale yra apytiksliai 1860 kalorijų. Vienoje porcijoje (skaičiuojant 4 porcijas iš viso patiekalo) yra apie 465 kalorijas.
- Bulvės: 800 g
- Vištienos krūtinėlė: 400 g
- Svogūnas: 2 vidutinio dydžio
- Kiaušiniai: 2 vienetai
- Miltai: 3 valgomieji šaukštai
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Augalinis aliejus kepimui: 4-5 valgomieji šaukštai
Varškės padažui:
- Varškė: 250 g
- Grietinė: 100 g
- Krapai: 1 ryšelis
- Česnakas: 2 skiltelės
- Druska: pagal skonį
- Pirmiausia paruoši vištieną. Vištienos krūtinėlę gerai nuplausi, nusausinsi ir supjaustysi labai smulkiais kubeliais arba sumalsi mėsmale su stambia sietele.
- Bulves nuskusk ir sutarkuok smulkia tarka. Gautą masę būtinai gerai nuspausk per marlę arba švarų virtuvės rankšluostį, kad pašalintum perteklinį skystį.
- Svogūnus nulupk ir smulkiai sukapok arba sutarkuok.
- Dideliame dubenyje sumaišai sutarkuotas bulves, paruoštą vištieną ir svogūnus. Įmuši kiaušinius, įberi miltus, pagardini druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyk, kad gautųsi vientisa masė.
- Keptuvėje įkaitinsi augalinį aliejų. Šaukštu dėk bulvių ir vištienos masės porcijas į keptuvę ir formuok vidutinius blynus (maždaug 8-10 cm skersmens).
- Kepk blynus ant vidutinio kaitrumo ugnies po 4-5 minutes iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.
- Iškeptus blynus dėk ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų aliejaus perteklių.
- Ruoši varškės padažą: varškę sutrini šakute, sumaišai su grietine, įdedi smulkiai sukapotus krapus ir česnakus, pagardini druska ir viską gerai išmaišai.
- Patieksi šiltus bulvinius blynus su vištiena, o šalia dėsi šaukštą vėsaus varškės padažo.