Nuolat jaučiatės taip, lyg iš jūsų būtų išsiurbta energija? Dažnai pajuntate nenumaldomą norą suvalgyti kažko saldaus? Delfi.lt neseniai publikuotame straipsnyje gyd. Rūta Petereit paaiškino, kas sukelia šias problemas.
Gydytoja aiškina, kad maistinė medžiaga chromas, pasirodo, turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje. Be abejo, tam įtakos turi ir kiti veiksniai, tačiau atidžiau pasekti chromo kiekį organizme gali būti ne tokia jau prasta mintis.
Pastovus cukraus kiekis kraujyje itin svarbus sveikatai bei sumažina riziką susirgti 2-ojo tipo cukriniu diabetu. Tinkamą cukraus kiekį kraujyje užtikrina reguliarus valgymas tris kartus per dieną ir insulino sintezės šuolius organizme sukeliančių maisto produktų vengimas. Taip pat patartina valgyti produktus, kuriuose gausu chromo, – jūros gėrybes, viso grūdo produktus, brokolius ir alaus mieles.
Taip pat galima vartoti chromo papildus. Chromas padeda palaikyti tinkamą cukraus kiekį kraujyje. „Bio-Chromium MEGA“ sudėtyje yra „ChromoPrecise“, natūralių chromo mielių, padedančių palaikyti tinkamą cukraus kiekį kraujyje. Remiantis Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) duomenimis, natūralias chromo mieles organizmas įsisavina iki 10 kartų geriau negu kitas chromo formas, pavyzdžiui, chromo pikolinatą ar chromo chloridą.
Plačiau apie papildus – puslapyje pharmanord.lt.