Pavasarį kaip niekada norisi sulieknėti. Tačiau dietą reikia rinktis itin atsargiai ir rūpestingai, nes pavasaris – vitaminų trūkumo, įvairiausių virusinių infekcijų ir paaštrėjusių lėtinių ligų metas. Nebūna grožio be sveikatos ir geros savijautos.
Pavasarį kaip niekada norisi sulieknėti. Tačiau dietą reikia rinktis itin atsargiai ir rūpestingai, nes pavasaris – vitaminų trūkumo, įvairiausių virusinių infekcijų ir paaštrėjusių lėtinių ligų metas. Nebūna grožio be sveikatos ir geros savijautos.
Šis būdas tinka toms, kurios per žiemą priaugo ne daugiau kaip 3-5 papildomus kilogramus. Metodo esmė paprasta: valgykite sveiką ir skanų maistą, beveik niekuo savęs neribodamos, bet – žymiai mažesnėmis porcijomis. Aktyviai judėkite. Galima valgyti kiaušinius, mėsą, duoną, pieno produktus. Tačiau duoną geriau rinktis neskaldytų grūdų, pieno produktus – raugintus, nuriebintus, o varškę ir sūrį – liesus arba įprasto riebumo, bet labai nedidelį gabalėlį. Mėsą dažniau keiskite žuvimi arba pirmenybę teikite vištienai be odelės. 2-3 kartus per savaitę galima sau leisti po gabalėlį juodojo šokolado arba kąsnelį zefyro, mėtinių pastilių, džemo. Desertui ar priešpiečiams galima suvalgyti kelias figas, džiovintų abrikosų ar juodųjų slyvų. Užtat daržovių, vaisių ir žalumynų galima valgyti kiek tik telpa.
Jei kasdienį racioną sumažinsite tik 500 kcal, per mėnesį neteksite apie 1 kilogramo. Viena iš pavasario dietos sąlygų – maistas turi būti šviežiai pagamintas. Jokių vakarykščių pašildytų sriubų ar košių. Tik taip aprūpinsite savo organizmą visais būtinais vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis.
Be to, reikia stengtis mažinti porcijas, bet valgyti – dažniau, 4-5 kartus per dieną. Mitybos režimas turėtų būti toks: lengvi pusryčiai, po 2-3 val. – vaisių ar daržovių užkandėlė, pietūs, pavakariai, vakarienė ir kefyras arba obuolys prieš naktį. Taip nespėsite išalkti ir nepersivalgysite. Suveiks ir psichologiniai dalykai: vakare atrodys, kad valgėte labai dažnai ir todėl – labai daug, tad kitą dieną save labiau tramdysite. Kuo daugiau gerkite (iki 2 litrų per dieną). Druskos geriau vartoti kuo mažiau.