Pasiūtos užuolaidos internetu

Pasiūtos užuolaidos internetu /

Langai ne šiaip sau yra vadinami namų  akimis. Jie ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus geba sukurti patalpos nuotaiką, atskleisti svetingumą ir net oficialumą. Pasiūtos užuolaidos internetu gali būti vadinamos tokių akių blakstienomis, suteiksiančiomis namo „žvilgsniui“ išraiškingumą ar savitumą. 

Pasiūtos užuolaidos internetu – praktiškas pasirinkimas

Užuolaidos geba padėti įgyvendinti net pačius netikėčiausias interjero užgaidas, suteikdamos kambariams nuotaiką, geba vizualiai koreguoti jų erdves. Tinkamai pasirinktos užuolaidos tam tikrais atvejais kompensuos netgi architektūrinius trūkumus, taip pat atstos gražius vaizdus pro langus. Kokias užuolaidas pasirinkti nebus sunku apsispręsti, suvokiant kelis esminius principus. Ieškant tinkamų užuolaidų tikrai nepakanka pasikliauti tik fantazija ar įkvėpimu.

Yra tam tikrų taisyklių, kurios padėtų pasirinkti  audinį užuolaidoms bei formą taip, jog erdvė atspindėtų individualius poreikius, pasimatytų jos privalumai. Kai užuolaidos bus labiau artimos klasikai, tuo erdvesnė, mažiau apkrauta atrodytų ir pati patalpa. Gausiai klostuotos, įmantresnės užuolaidos ypač tiktų didesniems, erdviems kambariams – tokios pasiūtos užuolaidos internetu suteiktų prabangos ir išskirtinumo. Tuo tarpu siauras patalpas nesunkiai praplėstų horizontaliai juostomis dekoruotos užuolaidos. Didelius kambarius žemesnėmis lubomis nesunkiai gali pakoreguoti pasiutos uzuolaidos internetu su vertikaliai išdėstytais piešiniais. 

Kuomet lubos žemos, patariama užuolaidas įkurdinti ant karnizų, tvirtinamo prie lubų, – toks būdas gali žymiai paaukštinti kambario sienas. Tamsiam kambariui, kuriame stinga šviesos, galėtų būti parinktos lengvos, šviesesnės medžiagos užuolaidos. Kai kambario sienos yra vienspalvės arba dengiamos vienspalviais apmušalais, labiau tiktų margos užuolaidos. Kai sienų apmušalai margoki – verčiau rinktis vienos spalvos užuolaidas. Žydros, pilkos, užuolaidos gebės sukurti vėsos įspūdį, kai raudonos, gelsvos, oranžinės, rusvos šildys. Šis pasirinkimas labai aktualus tiems, kurie nesijaučia atsparūs vasaros kaitroms.

Užuolaidų variacijos

Vasaros metu vertėtų pasirinkti kiek vėsesnių atspalvių užuolaidas, o rudenį ar žiemą jas pakeisti šiltais tonais. Prie vienspalvės sienos derinsime analogiškos spalvos užuolaidas. Tai turėtų labai patikti klasikos gerbėjams. Tam, jog jos „nepasimestų“, verčiau rinkimės kiek šviesesnius ir tamsesnius atspalvius, be jų labiau tiktų su sienos spalva kontrastą sudarantys tonai.

Griežtesniam klasikiniam interjerui visada labiau tiktų masyvesnės, sunkesnių audinių užuolaidos. Kantri stilistikai kuo puikiausiai derės natūralesnių audinių, ramesnių spalvų pasiūtos užuolaidos interenetu. Egzotikos mėgėjams galima rinktis ryškiaspalves, įspūdingesnių faktūrų užuolaidas, prie šiuolaikiško interjero labiau derės kuklesnės, šiek tiek asketiškai atrodančios užuolaidos. Solidesnėms šilkinėms užuolaidoms ar aksominėms prireiks pamušalų. Jis apsaugotų nuo blukimo, padėtų išlaikyti formas, paslėpti siūles. Interjero ekspertai siūlytų rinktis kontrastingų spalvų pamušalus, nes tokie atrodys efektyviausiai.

Roletai internetu – kai norisi ilgaamžiškumo

Ši alternatyva užuolaidoms, kitaip dar yra įvardijami kaip ritininės užuolaidos. Jie yra ganėtinai dažnas pasirinkimas, tuomet, kai ieškoma modernių sprendimų, galėsiančių padėti užtamsinant langus. Kokybiški roletai internetu ne tik papuoš interjerą, užtamsins langus, bet taipogi ir puikiai padės palaikyti reikiamą temperatūrą patalpoje, kadangi taip karšta vasaros saulė pro roletus daugiau nebespigins. Renkantis roletus visų pirma reikėtų įsivertinti, kaip juos planuojama tvirtinami. Jie gali būti montuojami tiek prie lango, tiek lubų arba sienų.

Taip pat rinkoje yra apstu ir plastikiniams langams skirtų roletų, kurie užtikrins tinkamą padėtį užveriant ir atveriant langus, o didesniems langams galėtų būti pritaikomi iš apačios keliami roletai.

Taip pat visais atvejais nepaprastai svarbu įvertinti, iš kokių audinių roletai buvo pagaminti. Siūlomi 3 skirtingi roletų tipai: permatomas tipas, nepermatomas tipas ar laidūs šviesai ir nė trupučio nepermatomi roletai internetu. Kuris iš tokių sprendimų bus palankiausias, priklausys nuo tam tikros situacijos. Tarkim, nė truputėlio nepermatomi roletai galėtų puikiai pasitarnauti fotostudijose, nes jais pridengus langus patalpose taps tamsu tartum nakties metu.

Roletų dydis – taipogi ne mažiau reikšmingas kriterijus, tas prieš pasirenkant šią produkciją verta labai kruopščiai išmatuoti lango ilgį ir plotį. Roletai internetu būna ne tik standartinių, bet ir nestandartinių dydžių ar modelių, tad visiškai neginčytina, kad didelis elektroninės parduotuvės asortimentas nesunkiai pagelbės randant tinkamiausius roletus savo būsto langams. Čia visuomet atrasime geriausius pasirinkimus, tiksliausiai atitinkančius individualius poreikius ir lūkesčius.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *