Kokius džiovintus vaisius patariama valgyti?

Kokius džiovintus vaisius patariama valgyti? / Džiovinti vaisiai

Sveikatos priežiūros specialistų teigimu, džiovintus vaisius patariama valgyti visus metus. Žmogaus organizmui ypatingai naudingas maisto produktas yra praturtintas maistingomis medžiagomis, o jų kiekio viename nedideliame išdžiovintame vaisiuje gali užtekti visai parai.

Kuo naudingi džiovinti vaisiai? Jų dėka mūsų organizmas visais metų laikais yra aprūpinamas svarbiausiais mikroelementais bei vitaminais. Žinoma, džiovintų vaisių, vaisių džiovintuvai turėtų parūpinti taip pat saikingai, pagal specialistų rekomenduojamus kiekius.

Kokie yra reikalingiausi džiovinti vaisiai ir kiek jų valgyti?

  1. Abrikosai – džiovintuose abrikosuose gausu vitamino B5, fosforo, kalcio, magnio, kalio, magnio, geležies. Visos šios medžiagos gerina širdies veiklą, stiprina kraujagyslių sistemą, padeda greičiau atsigauti raumenims. Labai svarbus džiovintų abrikosų elementas yra karotinas, be kurio neįsivaizduojama graži oda, plaukai, nagai ar erelio regėjimas. Gydytojai-dietologai pataria kasdien suvalgyti po 3-5 džiovintus abrikosus. Juos galima nuplikinti karštu vandeniu, jie puikiai tiks prie varškės patiekalų ar įvairių kepsnių.
  2. Razinos – nors daugelis nemėgsta razinų, jos žmogui yra iš tiesų vertingos. Racinos – tai sudžiovintos vynuogės. Jose yra gausu maistingos medžiagos – boro. Šis aktyviai dalyvauja kalcio įsisavinime. Jei organizme trūksta boro, kalcis nebus gerai įsisavinamas, todėl silpnės mūsų kaulai, jausimės prastai. Razinos, kaip ir abrikosai, naudingi širdžiai, kadangi jose gausu kalio. Smegenys – taip pat ne išimtis. Gliukozė, esanti razinose, stimuliuoja smegenų veiklą. Kasdien patariama sunaudoti 50 gramų razinų.
  3. Datulės – tikru energijos šaltiniu laikomos džiovintos datulės turi labai daug vitamino B5, vitamino A, C ir kitus. Be to, datulės gali veikti kaip natūralus vaistas nuo nedidelio galvos skausmo ar peršalimo, kadangi datulėse yra medžiagos, panašios į aspiriną. Per parą patariama suvalgyti po 3-4 datules.
  4. Slyvos – tokie prietaisai, kaip vaisių džiovintuvai leidžia tiesiog namuose pasigaminti tikrą vitaminų bombą. Žinoma, neturint vaisių džiovintuvo, galima džiovintų slyvų nusipirkti tiesiog parduotuvėje. Jos žmogui yra naudingos, kadangi jose gausu ląstelienos ir B grupės vitaminų. Džiovintas slyvas turėtų valgyti širdies ligomis ar ateroskleroze sergantys asmenys. Džiovintos slyvos veikia kaip anti stresiniai vaistai. Per parą valgykite 3-5 slyvas. Jas galima naudoti kartu su riešutais, dėti į įvairius troškinius.
  5. Figos – kasdien suvalgant po 50 gramų džiovintų figų leis organizmą praturtinti jodu, o tai reiškia, kad sumažės rizika susirgti skydliaukės ligomis. Kai kurie teigia, jog figos apsaugo nuo vėžinių ląstelių dauginimosi. Džiovintas figas taip pat reikia naudoti ir sutrikus virškinimui.

Straipsnis parengtas pagal: http://zaliavirtuve.lt/dziovintuvai/vaisiu-dziovykles.html

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *