Kaip na­tū­ra­liai stip­rin­ti re­gė­ji­mą

Autorius Ukmergės žinios

Re­gė­ji­mas yra vie­na svar­biau­sių or­ga­niz­mo funk­ci­jų, de­ja, dau­ge­lis žmo­nių į tai ne­krei­pia dė­me­sio tol, kol re­gė­ji­mas la­bai nu­silpst­a.







Ka­dan­gi dau­gu­ma mū­sų vi­są die­ną sė­di prie kom­piu­te­rių, akių pro­ble­mos ka­muo­ja vis dau­giau žmo­nių. Žiū­rint į vie­ną taš­ką iš ar­ti (pvz., į kom­piu­te­rio mo­ni­to­rių), akių rau­me­nys iš­si­tem­pia, nu­silps­ta, iš­si­vys­to trum­pa­re­gys­tė. La­bai nu­sil­pu­sį re­gė­ji­mą ga­li­ma at­sta­ty­ti. Ži­no­ma, rei­kia įdė­ti daug pa­stan­gų ir dar­bo. Akims rei­kia an­ti­ok­si­dan­tų:vi­ta­mi­nų A, C, E, greipf­ru­tų sėk­lų eks­trak­to (la­bai stip­rus an­ti­ok­si­dan­tas) bei lu­tei­no. Ty­ri­mai pa­ro­dė, kad mė­ly­nės stip­ri­na re­gė­ji­mą ir jo ašt­ru­mą, nes mė­ly­nės tu­ri la­bai daug an­ti­ok­si­dan­tų ir ki­tų nau­din­gų me­džia­gų. Lu­tei­nas taip pat nau­din­gas akims. Jis ap­sau­go tin­klai­nę nuo švie­sos ir ok­si­da­ci­jos. Jo yra dau­ge­ly­je vai­sių ir dar­žo­vių, ypač gau­su mor­ko­se, po­mi­do­ruo­se, man­guose, ža­lios spal­vos la­pi­nė­se dar­žo­vė­se.

* * *

Sė­din­tiems prie kom­piu­te­rių siū­lo­ma lai­ky­tis 10-10-10 tai­syk­lės, ku­ri reiš­kia, kad kas 10 mi­nu­čių rei­kia pa­žiū­rė­ti į bent 10 met­rų nu­to­lu­sį ob­jek­tą bent 10 se­kun­džių. Nes žiū­rė­ji­mas į to­lį at­pa­lai­duo­ja akis.

 

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *