Išskirtinis salotų skonis slypi detalėse

Išskirtinis salotų skonis slypi detalėse /

Vasaros metas yra pats geriausias laikas į kasdienį valgiaraštį įtraukti daugiau salotų. Tai vos per keletą minučių paruošiamas lengvas, sveikas ir gaivus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Juolab, pasitelkus kokybiškus ingredientus bei lašelį kūrybingumo atsiveria neribota erdvė improvizacijoms. Eksperimentuodami ir ieškodami pačio geriausio salotų recepto nepamirškite, kad puikių salotų skonis bei maistinė vertė priklauso nuo produktų šviežumo bei išradingai parinktų priedų.

Išbandykite įvairius šalto spaudimo aliejus

Aukštos kokybės šalto spaudimo aliejus suriša salotų padažo ingredientus į visumą bei suteikia subtilaus aromato. Niekada neapsiriksite salotas gardindami švelnaus aromato ypač tyru alyvuogių aliejumi. Toks aliejus yra universalus pasirinkimas, nes jis darniai susilieja su salotų ir daržovių aromatais, papildo jų skonį, tačiau neužgožia kitų skonių. Šalto spaudimo alyvuogių aliejuje dominuoja mono-nesočiosios riebalų rūgštys, todėl naudodami nekaitintą išsaugote visas jo naudingąsias savybes.

Greta pamėgto ypač tyro alyvuogių aliejaus verta turėti ir kitų aliejų, pasižyminčių skirtingais aromato niuansais, o taip pat galinčiais salotas praturtinti vertingais mikroelementais. Sezamų, švelniai skrudintų moliūgų sėklų, graikinių riešutų ir migdolų aliejai gali tapti jūsų firminių salotų padažo paslaptimi.

Kokybiškas actas – gardus ir vertingas salotų padažo ingredientas

Gerai subalansuotam salotų padažui reikia ne tik aliejaus, bet ir rūgščių skonio tonų. Tam naudokite citriną, laimo vaisių arba aukštos kokybės nepasterizuotą actą. Mėgstantiems sodrius skonius, vasarą tikrai verta turėti išskirtinio balzaminio Modenos acto. Šiame tirštos tekstūros acte persipina saldūs vaisiški poskoniai ir maloni vynuogių rūgštelė. Šlakelis Modenos balzaminio acto salotų skoniui.

Visada geras pasirinkimas salotoms yra ir nepasterizuotas obuolių sidro actas. Jis pasižymi gaiviu aromatu, be to, nekaitintas ir nepasterizuotas actas išsaugo daugiau vertingų savybių. Toks actas salotų padažui suteiks maloniai rūgštaus subtilaus skonio bei aromato.

Sėklos ir riešutai – smagiam traškumui ir didesnei maistinei vertei

Žmonės, kuriems salotos atrodo „nerimtas“ maistas, tiesiog pamiršta, kaip paprasta salotoms suteikti daugiau sotumo. Žiupsnelis moliūgo, saulėgrąžų, kanapių ir kitų sėklų salotas praturtins augaliniais baltymais bei žmogaus organizmui svarbiais mikroelementais. Ne mažiau svarbu, kad sėklomis gardintas salotas valgyti smagiau dėl atsiradusio tekstūrų balanso.

Nepamirškite ir riešutų. Bene universaliausias pasirinkimas yra kedrinės pinijos, kurių subtilus skonis dera su pačiomis įvairiausiomis daržovėmis. Niekada nesuklysite šių riešutėlių užberdami ant burokėlių salotų. Salotų ingredientu gali tapti ir migdolų plokštelės, pistacijos, lazdyno bei kiti riešutai.

Kiti gardūs ir vertingi salotų priedai

Salotos yra „atviras“ patiekalas, kuriame lengva įkomponuoti itin maistingus produktus, kurie naudojami racionui paįvairinti. Tokiais maistingais priedais gali tapti žiupsnelis kanapių branduolių baltymų ar mielių dribsnių. Mielių dribsniuose gausu žmogaus organizmui svarbių vitaminų, mineralų ir mikroelementų. Tai vertingas D ir B grupės vitaminų šaltinis, be to juose nemažai folio rūgšties bei cinko. Žiupsnelis mielių dribsnių praturtins salotų maistinę vertę, o taip pat suteiks rafinuoto poskonio.

Jei norisi išraiškingesnio salotų skonio, o po ranka neturite šviežių prieskoninių žolelių, rinkitės džiovintas arba naudokite himalajų druską su žolelėmis.

LIVIN.lt tinklapyje rasite tobulų salotų padažui reikalingus ingredientus bei daug kitų aukštos kokybės produktų, kurie praturtins salotų maistinę vertę bei leis sukurti skonių harmoniją.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *