Grai­ki­niai rie­šu­tai

Autorius Ukmergės žinios

 

Grai­ki­niai rie­šu­tai – tik­ras vi­ta­mi­no C san­dė­lis. Juo­se šio vi­ta­mi­no yra 8 kar­tus dau­giau nei juo­duo­siuo­se ser­ben­tuo­se ir net 50 kar­tų – nei cit­ru­si­niuo­se vai­siuo­se. Kai pra­si­de­da dar­ga­nos, la­bai svar­bu stip­rin­ti imu­ni­te­tą.

 

Tam pa­dės gė­ri­mai ar­ba ty­re­lės su grai­ki­niais rie­šu­tais. 300 g grai­ki­nių rie­šu­tų, 300 g ra­zi­nų ir 3 cit­ri­nas su žie­ve su­mal­ki­te mės­ma­le, įdė­ki­te 1 šaukš­tą me­daus. Per die­ną su­val­gy­ki­te 1 šaukš­tą mi­ši­nio. Ge­riau­sia var­to­ti ry­tą, li­kus va­lan­dai iki pie­tų ar prieš ei­nant gul­ti. Su­mai­šy­ki­te 100 g mal­tų grai­ki­nių rie­šu­tų, 100 g trin­tų obuo­lių, 2 cit­ri­nų sul­tis ir 1 šaukš­tą me­daus. Po šaukš­tą mi­ši­nio var­to­ki­te 2-3 kar­tus per die­ną prieš val­gį. Vie­ną cit­ri­ną su žie­ve ir vie­ną čes­na­ką su­trin­ki­te, įpil­ki­te 0,5 l vi­rin­to šal­to van­dens. Pa­li­ki­te 3-5 die­nas pa­sto­vė­ti. Ry­tais, kai skran­dis tuš­čias, ger­ki­te to skys­čio po 1 šaukš­tą. Pas­kui su­val­gy­ki­te ke­lis grai­ki­nius rie­šu­tus.






Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *