Tarptautinis projektas pristatomas Ukmergėje

Autorius Ukmergės žinios

XXI-ajame kamerinių teatrų ir performansų festivalyje „Camera obscura“ tęsiama muzikinių projektų tradicija. Šiemet programoje – naujas audiovizualinis muzikinis projektas „Begaliniai horizontai“, sukurtas Lietuvos ir Prancūzijos menininkų, įkvėptų M. K. Čiurlionio.

Spalio 24 d. festivalio lankytojai kviečiami išgirsti ir pamatyti tarptautinį projektą „Begaliniai horizontai“ (pranc. „Horizons Infinis“), kuriame lietuvių muzikos ir dailės genijus M. K. Čiurlionis suskambės naujai. Jame jungiasi instrumentų šiluma ir elektronika, gyvas garsas ir vaizdas.

„Begalinius horizontus“ kuria viola da gamba griežianti Justine Ribiere (Prancūzija), videomenininkė Akvilė Anglickaitė, pianistas Rokas Zubovas ir elektroninės muzikos kūrėjas Philas Vonas (Prancūzija).

Kūrybinė komanda, ruošdamasi 2024-ųjų Lietuvos sezonui Prancūzijoje, pavasarį rezidavo Vilniuje, M. K. Čiurlionio namuose, kur 1907–1908 m. gyveno ir kūrė šis kompozitorius.

„Begaliniai horizontai“ pagrindas – Čiurlionio kūrybinis palikimas, jo idėjų ir simbolių pasaulis, naujoviškai interpretuojamas ir įprasminamas keturių labai skirtingų menininkų.

Atliepdamas Čiurlioniui svarbų nuolatinio atsinaujinimo ir modernių ieškojimų bei menų bendrystės poreikį, unikalus kūrėjų kvartetas, scenoje pasitelkdamas gyvas garso ir vaizdo improvizacijas, klausytojus ves simbolinių meditatyvių garso peizažų takais, kiekvieną kartą atsiskleidžiančiais vis kitokiais kūrybiniais sceniniais atradimais.

Projekto premjera įvyko šių metų balandį Vilniuje, o rugsėjį jis buvo pristatytas Prancūzijoje.

Tad ukmergiškiai ir kiti festivalio svečiai turi unikalią galimybę vieni pirmųjų pamatyti ir išgirsti pasaulinio lygio projektą, kuris šiemet Lietuvoje daugiau nebus rodomas. Atlikėja iš Prancūzijos atskrenda specialiai į „Camera obscura“ festivalį.

Koncertas vyks spalio 24 d. 18 val. Ukmergės meno mokyklos Muzikos skyriaus salėje.

Renginys nemokamas, tačiau vietų skaičius ribotas. Būtina registracija telefonu 8 601 77064.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Ukmergės rajono savivaldybė.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *