Pirmieji ženklai, kad mokiniui reikalingas korepetitorius

Autorius Ukmergės žinios
gamtosmokykla.com nuotr.

Šiandien mokymo programos, kalbant apie įvairius dalykus, pavyzdžiui, biologiją, iš tiesų yra tokios stiprios, jog, norint pasiekti gerų rezultatų, pamokose ar savarankiškai mokantis praleisto laiko nepakanka. 

Nors korepetitoriaus paslaugos kainuoja, tačiau, kalbant apie savo atžalos gerovę, skaičiuoti nederėtų. Juk užtikrintumas savo žiniomis tiek biologijoje, tiek ir kituose dėstomuose dalykuose gali ne tik padėti tvirtus pagrindus vaiko ateičiai, bet ir prisidėti prie jo teigiamos emocinės būsenos esamuoju laiku. 

Jei Jūsų vaikui reikia pagalbos gamtos mokslų srityje, patyrusi biologijos korepetitorė iš „Gamtos Mokykla“, turinti daugiau nei 30 metų mokymo patirtį, yra pasiruošusi padėti. Jos mokiniai pasiekia puikių rezultatų olimpiadose bei egzaminuose.

Kaip atpažinti, jog Jūsų vaikui yra reikalinga korepetitoriaus pagalba?

Nors visuomenėje galima išgirst nuomonių, neva korepetitorių paslaugos  –  tik dar viena šiuolaikinės mados tendencija, iš tiesų, sprendžiant apie šio specialisto poreikį, derėtų įsiklausyti į savo vaiką. Neretai  –  gebėti suprasti neverbaline kalba siunčiamus ženklus. Taigi, išskyrėme esminius kriterijus, kuriais vadovaujantis, galima nuspręsti, ar konkretaus vaiko atveju yra reikalinga korepetitoriaus pagalba.

Prastėjantys mokymosi rezultatai

Jei vaiko pažymiai iš vieno, pavyzdžiui, biologijos ar kelių mokomųjų dalykų prastėja, tai  –  vienas akivaizdžiausių ženklų, kad jis nesupranta tam tikrų temų ar turi iš anksčiau užsilikusių žinių spragų.

Prarastas mokymosi entuziazmas

Kai vaiko motyvacija mokytis mažėja arba anksčiau jam patikę dalykai nebedomina, tai gali signalizuoti pasitikėjimo savo gebėjimais trūkumą, atsirandantį dėl problemų įsisavinant mokomąją medžiagą.

Iš mokytojų gaunamos pastabos

Jei iš mokytojų dažnai sulaukia informacijos apie tai, kad vaikas neatlieka namų darbų arba prašymo atkreipti dėmesį į papildomos pagalbos poreikį, tai aiškus ženklas, jog vaikas nesuspėja mokytis kartu su bendramoksliais arba nesupranta tam tikrų temų.

Daug laiko, praleidžiamo atliekant namų darbus

Kai vaikas praleidžia labai daug laiko spręsdamas užduotis, kurios nėra sudėtingos, tai taip pat gali būti susiję su mokymosi sunkumais. Korepetitorius padeda ne tik įsisavinti konkrečią vieno ar kito dalyko, pavyzdžiui, biologijos medžiagą, bet ir supažindina su įvairiomis individualiu atveju efektyviausiomis mokymosi strategijomis.

Dėl mokslų jaučiamas nerimas ar stresas

Nuolatinis vaiko jaučiamas nerimas, kurio priežastis  – pamokos ar, kaip dažnai būna, egzaminai, gali signalizuoti papildomos pagalbos poreikį, perprantant tam tikrus mokomųjų dalykų aspektus.

Lėtesnis mokymosi tempas

Kiekvienas vaikas  –  individualybė, o tai gali pasireikšti ir jo greitesniu ar lėtesniu mokymosi tempu, lyginant su bendraamžiais. Jei pastebite, kad jūsų vaikui kyla problemų, bandant prisitaikyti prie spartesnio bendraklasių mokymosi tempo arba jam reikia daugiau laiko, bandant įsisavinti tam tikras konkrečias temas, korepetitorius, atsižvelgiant į kiekvieno mokinio gebėjimus, gali padėti panaikinti atsiradusias žinių spragas ar užkirsti kelią naujų atsiradimui.

Tėvų nesugebėjimas padėti atliekant tam tikras užduotis

Jei, kalbant apie pradines klases, svarią pagalbą mokantis atžaloms suteikia tėvams, tai, vyresnėse klasėse, mokymosi programoms sudėtingėjant, natūralu, pastariesiems pradeda trūkti tam tikrų specifinių žinių, pavyzdžiui, biologijos srityje. Korepetitorius, žinoma, gali padėti užpildyti šias spragas.

Pasikartojančios nesėkmės

Jei vaikas tų pačių temų ar užduočių neįveikia net po kelių bandymų, tai gali reikšti, jog reikia papildomos pagalbos, perprantant esminius mokomosios medžiagos aspektus.

Jei, susipažinus su išsamiau aptartais kriterijais, suprantate, jog ir Jūsų vaikui reikalinga pagalba (apie tai, beje, galima spręsti ir po pokalbio su mokytoju ar mokyklos psichologu) susijusi su gamtos mokslais, biologijos korepetitorė iš „Gamtos mokykla“, turinti net 31 metų patirtį biologijos mokymo srityje  –  Jūsų paslaugoms. Šios mokytojos ruošti mokiniai ne tik užima aukštas vietas tarptautinėse bei respublikinėse biologijos olimpiadose, bet ir gali džiaugtis puikiais rezultatais, pasiektais, laikant šio mokymosi dalyko valstybinį egzaminą. Negana to, biologijos korepetitorė yra ir valstybinių egzaminų vertinimo komisijos narė, tad, vesdama užsiėmimus, žino, kokias temas verta labiausiai akcentuoti.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *