Ukmergėje – mergaites į futbolą įtraukiantis projektas

Autorius Ukmergės žinios

Rudenį atsinaujina UEFA „Playmakers“ kampanija, kurios tikslas – į futbolą įtraukti mergaites, pasitelkiant „Disney“ herojų istorijas bei nuotykius. Šiuo metu vyksta 5–8 metų mergaičių registracija į „Playmakers“ centrus, kurių Lietuvoje yra 31. Vienu iš tokių centrų taps Ukmergės lopšelis-darželis „Eglutė“.

Pirmose treniruotėse didžiausias dėmesys skiriamas mergaičių pasitikėjimo savimi didinimui bei atviresnio bendravimo skatinimui, o vėliau įtraukiami ir futbolo elementai. Tačiau labiausiai akcentuojamas fizinės veiklos smagumas.

„Playmakers“ – tai saugi aplinka žaisti, stiprinama sveikata, vystomi socialiniai įgūdžiai bei sužadinama meilė futbolui.

Užsiėmimai rengiami pagal „Disney“ filmų „Ledo šalis 2“, „Nerealieji 2“, „Vajana“, „Encanto“ herojų istorijas. Šiuo metu rengiamos naujos knygutės su užduotimis, kurios bus įteiktos visoms  projekte dalyvaujančioms organizacijoms.

„Šis projektas skatina mergaites įsitraukti į aktyvias sporto veiklas. Tai nebus tiesiog kamuolio spardymas, o pastovus judėjimas ir sportiniai įgūdžiai, prisidedantys prie sveikos gyvensenos“, – sako Lietuvos masinio futbolo projektų vadovė Greta Valikonienė.

Registracija į šiuos centrus yra atvira, nemokama visoms 5–8 metų mergaitėms, tad tėvai kviečiami pildyti anketas. Daugiau informacijos www.playmakers.lt.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *