Dviračio spidometras: išmanusis pagalbininkas kiekvienam dviratininkui

Autorius Ukmergės žinios

Dviračio spidometras tai prietaisas matuojantis dviratininko rezultatus, tokius kaip važiavimo greitis, maksimalus ar vidutinis greitis, atstumas ir kt.

Šiuolaikiški spidometrai dviračiui ne veltui dar vadinami kompiuteriais, nes jie neapsiriboja vien greičio matuokliu. Jie gali rodyti buvimo ant dviračio laiką, apskaičiuoti važiavimo trukmę, suvartojamų kalorijų skaičių, anglies dioksido kompensaciją ir kitus parametrus.

Spidometrų tipai

Renkantis spidometrą pirmiausia reikia nuspręsti ar norite įrenginio su laidu ar be. Mūsų VELONOVA svetainėje rasite abu šiuos tipus. Išmanus belaidis dviračio spidometras yra patogus, nes nereikia saugoti laido, jo montavimas paprastas ir greitas, o ryšys perduodamas radijo bangomis. Tiesa, toks įrenginys veikia su baterija, kuri kažkada išsikrauna ir ją reikia pakeisti, tačiau aukštos kokybės spidometrų, kaip Sigma Sport BC 14.0 WL STS, baterija ypač taupi ir veikia daugiau nei 2 metus, o visus duomenis išsaugo integruotoje mikroschemoje.

Laidinio spidometro privalumas galėtų būti patikimas ryšio perdavimas. Kai kurie kompiuteriai su laidu veikia be baterijos, todėl nereikia rūpintis, kad ji išsikraus. Laidiniai spidometrai dviračiams yra sudėtingiau montuojami nei belaidžiai.

Kaip išsirinkti dviračio spidometrą?

Mūsų VELONOVA svetainėje rasite tiek belaidžius, tiek laidinius kompiuterius, nuo paprastų ir nebrangių modelių iki išmaniausių įrenginių. Jeigu su dviračiu važiuojate tik retkarčiais, rinkitės pigesnį modelį, bet tai nereiškia, kad prastesnį, nes mūsų svetainėje vos kelias dešimtis eurų kainuojantis dviračio spidometras yra atsparus vandeniui, jo baterija galioja 2-3 metus, pakankamai didelis ekranas leidžia lengvai matyti rodomus duomenis.

Dviračių sporto mylėtojams siūlome aukščiausios klasės spidometrus, kurie turi tokias funkcijas, kaip mėnesio statistika, aukščio matavimas, o duomenų perdavimas itin saugus. Tokiespidometrai dviračiui, analizuojant mėnesio ir metų duomenis, padės siekti vis geresnių rezultatų.

Rinkdamiesi spidometrą atkreipkite dėmesį šiuos duomenis:

· Kokiems padangų dydžiams tinkamas

· Koks ekrano dydis

· Baterijos veikimo laikas

· Kiek yra funkcijų – greičio, atstumo matavimas ir kt.

Dviračio spidometro montavimas: paprasti žingsniai

Tiek laidinį, tiek belaidį spidometrą sumontuoti gali kiekvienas, tereikia laikytis nurodytos instrukcijos. Kad dviračio spidometro montavimas būtų dar sklandesnis:

– Tiksliai įveskite rato apimtis į spidometrą

– Patogioje vietoje, tinkamu kampu pritvirtinkite ekraną, kad lengvai jį valdytumėte;

Dviračio spidometras belaidis turi siųstuvą, kuris tvirtinamas ant šakės, o kompiuteris – ant vairo ar šalia vairo stiebo. Laidiniame įrenginyje siųstuvas ir kompiuteris sujungiami laidais.

Populiariausi dviračio spidometrų gamintojai

Mūsų VELONOVA parduotuvėje internete galite pasirinkti vienus iš geriausių kompiuterių rinkoje kainos ir kokybės atžvilgiu. Dviračiai su Cat Eye spidometru pasižymi šiuolaikišku, patraukliu dizainu, šie spidometrai tinkami tiek profesionaliems, tiek lengvą pasivažinėjimą mėgstantiems keliautojams. Sigma prekinis ženklas gali pasiūlyti skirtingų dydžių ekranus, įvairius modelius ir platų kainų pasirinkimą.

Geras dviračio spidometrasmotyvuos jus sėstis ant balnelio vis dažniau, įveikti patį save ir mėgautis kelione, tiksliai žinant, kada ji pasibaigs.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *