KODĖL VERTA BALSUOTI UŽ TOMĄ TOMILINĄ?

Autorius Ukmergės žinios

taip jau nutiko, kad šiemet rinksime ne vieną, o kelis Seimo narius. Ukmergės miestas ir didžioji dalis rajono balsuos vienoje rinkimų apygardoje, kur raginu balsuoti už demokratą Algirdą Stončaitį, bet dalis mūsų rajono – Siesikai, Žemaitkiemis, Vidiškiai, Lėnas balsuos Deltuvos šiaurinėje rinkimų apygardoje (pati Deltuva neįeina). Ten kandidatuoja aktyvus Seimo narys Tomas Tomilinas.

Su Tomu susipažinome neseniai, labai vertinu jo energiją ir dalykiškumą, džiaugiuosi, kad jis imasi sunkių, sudėtingų klausimų, tokių kaip viešas transportas, vertinu jo gebėjimą rasti kompromisą net su oponentais. Jis jau padeda Ukmergės rajonui spręsti įvairias problemas ministerijose, labai vertinu šią pagalbą. Tomas turi įdomią viziją Deltuvos šiaurinei apygardai. Labai daug problemų, temų, idėjų, kurias jis siūlo kaip Seimo narys, gali sujungti Anykščių, Panevėžio ir Ukmergės krašto potencialus ir kurti gerovę mums visiems.

Darius Varnas, Ukmergės rajono savivaldybės meras

Deltuvos šiaurinė yra didžiausia pagal plotą rinkimų apygarda Lietuvoje, tarp Svėdasų ir Siesikų, tarp Žemaitkiemio ir Velžio yra kone šimto kilometrų atstumai.

Deltuva yra gilias tradicijas turintis Aukštaitijos istorinis regionas, XIII amžiuje buvęs viena iš kelių pagrindinių LDK sudėtinių dalių, galimas daiktas, tada turėjo net kunigaikštystės statusą.

Jeigu, Jūsų pasitikėjimo dėka, atstovausiu šiai apygardai, ateinančioje Seimo ir Vyriausybės kadencijoje teiksiu prioritetą šiems tikslams:

Patogus ir dažnas susiekimas tarp mūsų regiono miestų ir didžiųjų miestų, pradedant nuo Ukmergės-Rokiškio, Ukmergės-Utenos, Panevėžio-Utenos krypčių atgaivinimo. Viešas transportas privalės važiuoti bent tris kartus per dieną visose seniūnijose. „Kelionės pinigai“ iš valstybės biudžeto bus skiriami gyventojams, įsikūrusiems vietovėse, kur nėra viešo transporto. Socialinio taksi paslauga turi atsirasti visoje Šiaurinės Deltuvos apygardos teritorijoje.

Kultūros kurorto koncepcija, kurią vysto Anykščiai, turi apimti ir būsimą Panevėžio technikos muziejų („Siauruko“ depe) ir Ukmergės rajono dvarų ir pilių kultūros pristatymą (Siesikai, Taujėnai, Užulėnis), būtent taip pavyks pritraukti daugiau turistų.

Jaunų šeimų įsikūrimas regionuose turi tapti visų trijų savivaldybių prioritetiniu tikslu. Kartu su jaunomis šeimomis į regioną ateina naujos idėjos, iniciatyvumas, verslai ir jų kuriamos darbo vietos, darbuotojai jau esančiose įmonėse bei įstaigose ir, žinoma vaikai – užtikrinantys krašto išlikimą, augimą ir gyvybę. Valstybė didins paramą būsto programai, lengvins paramos jaunoms šeimoms sąlygas.

Kova su mokinių priklausomybėmis ir pavojingų medžiagų vartojimu mokyklose bei mažų mokyklų išsaugojimas.

Mažos rajono ligoninės modelis – Anykščių ligoninės pagrindu ir pavyzdžiu sukursime ateities viziją visoms mažoms ligoninėms Lietuvoje, kur patogios papildomos socialinės paslaugos gyventojams bus suderintos su gydymu ir greitu susisiekimu su didžiosiomis ligoninėmis.

Naujas požiūris į saugomas teritorijas, Šimonių girią – daugiau dėmesio miškų saugojimui bei nemedieninei ekonomikai, kompensacijos miško savininkams už išplyninančių kirtimų apribojimus. Žmogus turi lankytis, gyventi ir dirbti miške, tačiau toli gražu ne tik kaip medienos resursų naudotojas, bet kaip ekosistemas ir ryšį su gamta saugantis subjektas.

Tomui socialinis teisingumas nėra vien rinkimų retorikos elementas, savo kasdiene veikla Seime jis atnešė nemažai naudos žmonėms, jis neretai lieka vienas iš nedaugelių politikų, kurie galvoja apie nepasiturintį žmogų ir jo interesus ir nebijo stoti prieš galingus veikėjus.

Romas Lazutka, profesorius, socialinės politikos ir viešojo sektoriaus ekonomikos dėstytojas

Taip pat labai svarbu rinkimuose palaikyti ir kitus Ukmergės krašto kandidatus

Jolanta Keburienė, Nr. 110

Tarybos narė Ukmergės rajono savivaldybės taryboje

*Kontrolės komiteto pirmininko pavaduotoja,

*Kaimo ir aplinkosaugos komiteto narė,

*Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” skyriaus valdybos narė,

*Ukmergės greitosios medicinos pagalbos slaugos specialistė,

*Utenos kolegijos lektorė, profesijos mokytoja KDMC, aktyvi profsąjungos „Solidarumas” vadovė.

„Esu aktyvi visuomenės veikėja, kuriai visuomet svarbu atstovauti ir ginti darbo žmonių teises, siekti konkurencingų ir teisingų atlyginimų. Daugelis mano, kad darbo sąlygas ir darbuotojo gerovę kuria darbdavys, tačiau mano patirtis byloja, kad didžiausią įtaką daro politiniai sprendimai, formuojantys vieną ar kitą sritį. Todėl norėdama, kad mano siekis – nekenksmingos bei geros darbo sąlygos, tinkamos darbo priemonės ir adekvatus atlyginimas, būtų įgyvendintos, siekiu dalyvauti politikoje.

Esu empatiška, komunikabili, veikli, turinti noro ir siekių savo įgytą patirtį bei turimas žinias panaudoti Lietuvos žmonių labui siekiant sukurti sąlygas saugiai gyventi, kurti šeimas bei auginti vaikus.“

Arnoldas Vilčinskas, Nr. 79

Tarybos narys Ukmergės rajono savivaldybės taryboje

*Savivaldybės ūkio komiteto pirmininkas,

*Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” skyriaus pavaduotojas,

*Verslininkas, UAB “Vilporė” direktorius,

*Lietuvos šaulių sąjungos narys,

*“Rotary International” Ukmergės klubo narys.

„Spalio 13 d. visi mes privalėsime atsakyti į svarbų klausimą – kam kitiems ketveriems metams patikėsime savo valstybės vairą. Kviečiu balsuoti už garbingų ir profesionalių žmonių komandą – Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos”. Kodėl iš didelio kompetentingų kandidatų sąrašo turėtumėte pasirinkti mane? Per savo gyvenimą patyriau šilto ir šalto. Jau 30 metų dirbu privačiame versle. Visada stengiuosi gyventi ir dirbti taip, kad nebūtų gėda prieš tėvus, kaimynus, pažįstamus. Pasiruošęs atiduoti Lietuvai savo energiją, sukauptas žinias ir patirtį. Dirbsiu žmonių, tautos gerovei. Branginsiu, puoselėsiu mūsų Tėvynę Lietuvą. Saugosiu ir, jei prireiks, visomis išgalėmis ginsiu ją“.

Irma Vaitaitienė, Nr. 54

Tarybos narė Ukmergės rajono savivaldybės taryboje

*Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja,

*Etikos komisijos pirmininko pavaduotoja,

*Privatizavimo komisijos pirmininkė,

*Demokratų sąjungos “Vardan Lietuvos” Ukmergės skyriaus pirmininkė,

*Socialinė darbuotoja.

„Antrus metus būdama Ukmergės rajono savivaldybės taryboje džiaugiuosi visais, kurie įsitraukia į savivaldos procesą, nes tik žinodama gyventojų rūpesčius ir džiaugsmus, galiu atstovauti visiems jiems ir jų labui. Dalyvaudama LR Seimo rinkimuose prioritetą teikčiau galimybei neribotam laikui sustabdyti II pensijų pakopos įmokas ir pagerinti lėšų išėmimo iš fondų tvarką. Taip pat manau, kad yra labai svarbu užtikrinti realią ir veiksmingą šeimų politiką: sparčiau indeksuoti vaiko pinigus, mokėti adekvačias vaiko priežiūros išmokas visoms šeimoms (ne tik turinčioms mažiausias pajamas), įvesti nemokamą visų mokinių maitinimą ugdymo įstaigose”.

Seimo nario Tomo Tomilino ATASKAITA rinkėjams

2020-2024

  • Per kadenciją pateikiau daugiau kaip 160 įstatymo projektų ir 150 pasiūlymų įstatymo projektams.
  • Pagal šią statistiką esu vienas aktyviausių Seimo narių, tačiau svarbūs ne nuogi skaičiai, o faktas, kad esu daugelio įstatymo pataisų autorius ir iniciatorius.
  • Ne vien dedu parašą ir spaudžiu mygtuką „Už“ ar „Prieš“. Mano įstatymo projektai visada pereina esminį filtrą – kaip viena ar kitą iniciatyvą atsilieps Anykščių, Panevėžio kraštui, kitiems regionams. Man didelė garbė, kad Deltuvos šiaurinėje apygardoje atsirado ir kelios Ukmergės rajono seniūnijos.
  • Kartu su Linu Kukuraičiu esam teikę šalpos, senatvės pensijų, socialinės paramos, mokinių maitinimo projektus. Mums, kaip opozicijai, iš esmės pavyko apginti sprendimus, kuriuos padarė dar Sauliaus Skverelio Vyriausybė, tarp kurių yra vaiko pinigai, pradinukų maitinimas, pensijų priemokos. Dabartinė valdžia nors ir bandė, bet beveik nieko nepakeitė.
  • 2020-2024 m. kadenciją dirbau opozicijoje, tai reiškia, kad kelias nuo idėjos iki įstatymo priėmimo yra dvigubai sunkesnis, mat valdantieji nelinkę palaikyti jokių, net ir geriausių opozicinių pasiūlymų. Net ir tokiomis sąlygomis man pavyko inicijuoti ne vieną būtiną sprendimą.
  • Pavyzdžiui:
    • daug dirbau, kad didėtų Greitajai medicinos pagalbai skiriamas biudžetas, gerėtų medikų darbo sąlygos, o tuo pačiu ir jų teikiama pagalba pacientams, padėjau vaistininkams apginti savo teises prieš didžiųjų tinklų interesus;
    • pavyko pakeisti Maisto įstatymą, kad prekybos centrai mažiau švaistytų maisto ir dažniau aukotų labdarai;
    • po pandemijos, mano iniciatyva, buvo pakeistas Krizių valdymo įstatymas ir nuo šiol Vyriausybė negalės skelbti karantinų ar apriboti judėjimo ilgiau nei 6 mėnesius be Seimo pritarimo;
    • kartu su Sergejumi Jovaiša inicijavau Kurortų įstatymo pakeitimus, dėl anykštėnams žinomo ir svarbaus tikslo – šis nuostabus Lietuvos miestas seniai nusipelnė kurorto statuso;
    • dėl svarbių mūsų kraštui projektų spartesnio įgyvendinimo teko inicijuoti Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo pakeitimą;
    • iškovojome, kad finansinė paramą šeimų įsikūrimui regionuose būtų didesnė. Ši programą turi milžinišką potencialą Anykščiuose, Ukmergėje, Panevėžio regione, reikia ją plėsti. Pagrindinis mūsų regiono investicijų šaltinis – protingi žmonės, kurie nori čia gyventi, su savimi jie atsineša idėjas, naujas darbo vietas ar darbo rankas, kurios prisideda kuriant regiono gerovę;
    • teikiau daug Kelių kodekso pataisų siekdamas, kad autobusai į didesnius miestus vyktų dažniau. Spaudžiau Seimo narius rūpintis šia, regionams labai svarbia ir skausminga tema, nes, deja, dėmesys šiai milžiniškai problemai yra ženkliai per mažas;
    • pavyko pasiekti, kad visi mūsų moksleiviai gaus 50 proc.  lengvatą kelionėms į Vilnių, Ukmergę, Kauną ar keliaudami bet kuriuo pasirinktu tarpmiestiniu maršrutu. Iki šiol tokią lengvatą turėjo tik studentai, o tai, mano manymu, buvo iš ties neteisinga;
    • apgynėme studentų ir mažai uždirbančių teisę gauti pagalbą būsto nuomos išlaidų kompensavimui, tai ypač aktualu bendrabučių negavusiems studentams, atvykusiems į didmiesčius iš atokesnių regionų;
    • pavyko panaikinti sunkią negalią turinčių žmonių diskriminaciją, galiojusią Šalpos įstatyme, kai žmonės, darbingumo netekę po dvidešimt ketvirtojo gimtadienio, šalpos išmokos netekdavo jau kitą mėnesį po įsidarbinimo;
    • Seimas pritarė mano idėjai ir įteisino neįgaliųjų įdabinimo kvotas viešajame sektoriuje – dabar didelės valstybės ir savivaldybių įstaigos ir įmonės turės įdarbinti daugiau žmonių su negalia.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ politinės kampanijos sąskaitos. Užs. Nr. 624

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *