Baltijos kelio 35-mečio minėjime – istoriniai automobiliai

Autorius Ukmergės žinios
Miesto centre – istoriniai automobiliai. Dainiaus Vyto nuotr.

Ukmergės miesto centras šeštadienį kelioms valandoms buvo virtęs įspūdinga daugiau nei 210 istorinių automobilių paroda po atviru dangumi. Čia pakeliui buvo užsukę istorinių automobilių žygio „Baltijos kelias-35“ dalyviai.

Kartu su jais ukmergiškiai paminėjo Baltijos kelio 35-metį. Susirinkusiuosius Kęstučio aikštėje pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas, Seimo narys Algirdas Stončaitis, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės skyriaus pirmininkė Aldona Kalesnikienė.

„Prieš 35-erius metus Baltijos kelias tapo vienybės ir drąsos simboliu, kai Pabaltijo šalių tautos susikabino rankomis ir išreiškė savo troškimą gyventi laisvėje. Tą dieną prisimenu ir aš. Dar būdamas paauglys stovėjau gyvojoje Baltijos kelio grandinėje, ir tai tikrai buvo jaudinantis bei nepakartojamas jausmas, kai mus visus jungė vienybė“, – kalbėjo meras D. Varnas.

Renginyje dalyvavo Estijos pučiamųjų instrumentų orkestras bei senovinės technikos entuziastų klubai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos.

Beveik 700 kilometrų Baltijos kelio maršrutą atkartojantį žygį organizavo istorinės technikos entuziastus vienijantys klubai: Estijos senų transporto priemonių klubų asociacija, Latvijos istorinių automobilių klubas ir Lietuvos senovinių automobilių klubas „Klasika“.

Automobilių kolona startavo Taline, užsuko į Estijos, Latvijos miestus. Lietuvoje važiavo per Pasvalį, Panevėžį ir Ukmergę bei finišavo Vilniuje.

Pirmasis toks renginys įvyko 2019 m., minint Baltijos kelio 30-metį. Tąsyk kelionė prasidėjo iš Vilniaus į Taliną, o šiemet atvirkščiai – iš Talino į Vilnių.

Tarp žygyje „Baltijos kelias-35“ užregistruotų transporto priemonių kelios išsiskyrė itin garbingu amžiumi ir istorine verte. Tarp jų – 1930 m. „Chrysler Six CJ“, 1931 m. „Bentley Racing Green Speed 8“, „DKW F5 Front Luxus“, 1935 m. „Mercedes-Benz 290 Cabrio D“.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *