Namą deltuviškiui dažys skautai

Autorius Ukmergės žinios
Skautai spalvina Lietuvą – dažo sunkiai besiverčiančių žmonių namus.

Jau aštuntą kartą organizuojamas projektas „Nuspalvink Lietuvą“, kurio metu skautai iš įvairiausių Lietuvos kampelių dažo senolių ar sunkiai gyvenančių žmonių namus bei tvarko aplinką.

Šiais metais medinis namas bus nudažytas ir vienam ukmergiškiui. Iniciatyvos sumanytojai skelbia, kad namą dažys Deltuvos miestelyje gyvenančiam vyrui, kuris turi judėjimo negalią, negali kalbėti bei kuriam reikia aplinkinių pagalbos.

Darbus skautai planuoja atlikti rugpjūčio 25–26 dienomis ir tikisi, jog geras darbas nuspalvins šio vyro dienas.

Namą dažys Ukmergės ir Širvintų Šventosios tunto skautai.

„Pagrindinis skautų tikslas yra kurti geresnį pasaulį, ir manau, kad šis projektas yra puikus to įprasminimas. Džiaugiuosi, jog galime nors vieno žmogaus gyvenimą padaryti spalvingesnį. Mažais ar dideliais žingsniais keliaujame geresnio pasaulio link“, – teigia Lietuvos skautijos vyriausioji skautininkė Gabrielė Kučytė.

Pasak jos, namai šiemet taip pat dažomi Tauragės, Telšių, Panevėžio ir Kauno savivaldybėse. Pirmasis pasirinktas namas Tauragės rajone jau nudažytas.

„Džiaugiamės, jog šiame projekte prasmę mato ne tik Lietuvos, bet ir užsienio skautai. Bendravimas su prancūzais dėl jų atvykimo ir bendrų darbų prasidėjo dar kovo mėnesį. Praleidome daug laiko derindami visas detales, bet kur yra noras, ten yra ir kelias“, – sako Lietuvos skautijos Užsienio ryšių skyriaus koordinatorė Elzė Urbietytė.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *