Pirmasis renginys žada naujų veiklų

Autorius Skaistė VASILIAUSKAITĖ - DANČENKOVIENĖ
Justo Striogos nuotr. Organizacijos įkūrėjai pristatė savo tikslus ir projektus.

Naujam gyvenimui atidaryto Senojo (nebe) Knygyno patalpose rugpjūčio 1-ąją įvyko pirmasis VšĮ „Nekarūnuotas“ renginys. Jame organizacija pristatė save, būsimus projektus, skambėjo poezija, muzika, vyko diskusijos.

VšĮ „Nekarūnuotas“ direktorė Eglė Butkutė papasakojo, kad naujai susibūrusios organizacijos, jungiančios iki dešimties narių, tikslas – telkti Ukmergės kūrybinę bendruomenę, organizuoti kultūros ir edukacijos renginius. Jos įsikūrimą iš dalies inspiravo pernai surengta paroda „Laisvės dvasia – Rockmergė“, atspindėjusi Ukmergės muzikinį gyvenimą per XX amžiaus paskutinius dešimtmečius ir dabar, kuriam įtakos turėjo ir tebeturi čia susiformavusios ir kuriančios alternatyvios muzikos grupės. Vienos iš jų – „Afišos“ – lyderio, tragiško likimo poeto Jono Takarevičiaus-Lietaus kūrybinis palikimas nepamirštamas iki šiol.

„Nekarūnuotas“ jau organizavo renginį šeimoms „Vilkmergėlės regata“, per Miesto šventę kvietė gaminti ir laidyti „gėlių bombas“, „Balandinės“ atidarymo metu „Ryto“ ugdymo centro kieme vedė užsiėmimus vaikams, Senojo (nebe) Knygyno atidaryme inicijavo akciją „Sena – nauja“. Visas šias veiklas įgyvendino bendradarbiaudami su kitomis organizacijomis ar sulaukę rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus kvietimo, lėšų pritraukdami iš rėmėjų.

Pirmasis renginys – tai organizacijos prisistatymo renginys. „Nekarūnuotas“ veiks Senojo (nebe) Knygyno patalpose. E. Butkutė papasakojo, kad organizacijos pavadinimas sutampa su J. Takarevičiaus-Lietaus eilėraščio pavadinimu. Kitąmet bus minimos 50-osios šio poeto gimimo metinės. Tarp numatomų organizacijos projektų vienas bus skirtas jaunųjų kūrėjų debiutams.

Renginyje prisiminimais dalijosi, J. Takarevičiaus-Lietaus poeziją ir savo kūrybą skaitė Saulius Jackevičius. Performanso meną pristatė menininkė, lektorė Vaida Tamoševičiūtė. Diskusiją su žiūrovais apie kultūrines veiklas mūsų mieste vedė poetas Tomas Vyšniauskas. Savo kūrybos dainas atliko ir repo improvizacija stebino Pijus Opera.

Pirmasis renginys suteikė vilčių, kad Senasis (nebe) Knygynas išties atgims naujam gyvenimui, į kurį įsitrauks, kuriame augs ir kartu kurs įvairaus amžiaus, įvairių kartų ukmergiškiai.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *