Dėl karinės infrastruktūros teritorijos kol kas naujienų nėra

Autorius Ukmergės žinios
Gedimino Nemunaičio nuotr. Kokia karinė infrastruktūra atsiras mūsų rajone nedetalizuojama.

Valstybės gynimo tarybai patvirtinus sprendimą statyti karinius poligonus Tauragės ir Šilalės rajonuose pasiteiravome, kokie  tolesni su karine infrastruktūra susiję planai yra Ukmergės rajone.

Priminsime, kad praėjusių metų pabaigoje buvo priimtas Vyriausybės nutarimas, kuriuo sklypas miške netoli Ukmergės buvo įtrauktas į sąrašą sąjungininkų karinių vienetų dislokavimui.

Seimo elektroninėje dokumentų duomenų bazėje esančiame Krašto apsaugos ministerijos dokumente buvo nurodyta, kad sąjungininkų karinių vienetų dislokavimo karinei infrastruktūrai sukurti reikalingas 285,55 ha ploto žemės sklypas. Jį valdo Valstybinių miškų urėdija.

Savivaldybė jau yra davusi pritarimą dėl sklypo perdavimo Krašto apsaugos ministerijai. Savivaldybės žiniomis, iš viso sklypo ploto planuojama naudoti tik apie 19 ha, tad miškas visame sklype nebūtų kertamas.

Pasidomėjome, kokia situacija yra dabar, praėjus daugiau nei pusmečiui nuo priimto sprendimo.

Krašto apsaugos ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamentas informavo tą patį – kad Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje bus sukuriama (statoma) karinė infrastruktūra, reikalinga priimančiosios šalies paramai užtikrinti.

Tai reiškia, kad bus statomi specialiosios paskirties pastatai ir kiti inžineriniai statiniai sąjungininkų karinių vienetų dislokavimui Ukmergės rajone. Tačiau, kada prasidės statybos mūsų rajone, naujos informacijos nėra. 

„Šiuo metu prioritetas teikiamas geografiškai tolygiai paskirstyti karinius poligonus po visą Lietuvą tam, kad Lietuvos kariuomenė ir sąjungininkai turėtų vietas treniruotis. Dėl šios priežasties prioritetas yra teikiamas karinių poligonų įrengimui ir vystymui Šilalės ir Tauragės rajonuose“, – atsakė departamentas.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *