Jaunieji kino entuziastai kūrė filmukus

Autorius Ukmergės žinios
Antrus metus vykusių dirbtuvių „Stop motion“ dalyviai.

Ukmergės kultūros centre 10–14 metų amžiaus moksleiviai režisavo, kūrė bei montavo animacinius filmukus. Tai – antrus metus vykusios dirbtuvės „Stop motion“, kuriose vaikai dirbo su sustabdyto kadro technika.

Praėjusiais metais dalyviai sukūrė 11, o šiemet 13 animacinių filmukų, iš kurių vienas buvo bendras visų dalyvių darbas. Dirbtuvėse apsilankė profesionalūs animatoriai – režisieriai Valentas Aškinis ir Jūratė Leikaitė. Jie papasakojo animacijos atsiradimo istoriją bei pademonstravo senosios animacijos technikos žaislą – praksinoskopą. Tai – vienas iš pirmųjų animacinės kinematografijos įrenginys, kuriame yra veidrodžių apskritimas ir juostelė su paveiksliukais.

Dirbtuvių svečiai kartu su jaunaisiais kino entuziastais kūrė pieštinės animacijos filmuką apie Ukmergės legendą ir herbą. Filmuką galima pamatyti „Youtube“ platformoje, Ukmergės KC profilyje.

Paskutinę veiklos dieną organizuotas filmukų pristatymas tėvams, draugams ir visuomenei. Jaunieji kino kūrėjai galėjo pasijausti tikromis žvaigždėmis – žengė raudonuoju kilimu, jų filmai buvo rodomi didžiajame ekrane, o už kūrybą jie buvo apdovanoti pažymėjimais. Jaunuolių sukurti filmai toliau tęs gyvenimą renginiuose ir internete.

Dirbtuves vedusi Silvija Puodžiūnaitė pasveikino susirinkusiuosius ir pasidžiaugė jaunuolių entuziazmu.

Dirbtuvės „Stop motion“ yra viena iš kino meno populiarinimo programos „Kinas+“ dalių. Jas organizavo Ukmergės kultūros centras, finansavo Lietuvos kino centras bei Ukmergės rajono savivaldybė.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *