Ukmergėje vyko jaunimo festivalis 

Jaunimo festivalyje JAUJAU’24. Jaunimo laisvalaikio centro nuotr.

Ukmergėje vyko Jaunimo festivalis JAUJAU’24, sukvietęs svečius iš Elektrėnų, Zarasų, Baisogalos, Panevėžio, Rokiškio, Kupiškio, Anykščių, Ramygalos, Širvintų ir Molėtų jaunimo centrų.

Tai – jau penktas toks kasmetinis festivalis. „Tai – ne tik muzika, šokiai ir pramogos. Tai – erdvė, kurioje susirenka kūrybingi, talentingi ir ambicingi jauni žmonės, pasirengę dalintis savo idėjomis. Tai – vieta, kurioje gimsta naujos draugystės, užmezgami ryšiai ir kuriami ateities planai“, – sako jį organizavusio Jaunimo laisvalaikio centro direktorė Daiva Pranskevičienė.

Šis festivalis – Jaunimo reikalų agentūros prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuoto projekto „PrisiJAUkiNIMAS“ dalis.

Svečiai iš visų miestų prieš atvykstant loterijos būdu gavo spalvą, kuri privalėjo dominuoti jų kostiumuose.

Renginyje buvo gausu pramogų, meninių, sportinių užsiėmimų. Jaunimas galėjo leisti laiką ukmergiškių įrengtame „hamakyne“ bei lauko žaidimų zonoje, nusifotografuoti „fotošoko“ palapinėje, pasivaržyti vandens čiužinių lenktynėse, virvės traukimo varžybose, išbandyti akies taiklumą pramoginėje šaudykloje.

Pasidžiaugti milžiniškais muilo burbulais siūlė Kupiškio ir Ramygalos jaunimo centrai, o Molėtų jaunimo centro darbuotojai kvietė nusifilmuoti „TikTok“ zonoje.

Vyko daug kūrybinių dirbtuvėlių: sapnų gaudyklių, galvajuosčių, vėjo gaudyklių gaminimo, akmenėlių dekoravimo, karoliukų vėrimo, žvakių liejimo, veidų tapymo…

Pasak direktorės D. Pranskevičienės, ne tik jaunuolių, bet ir jaunimo darbuotojų didelio susidomėjimo sulaukė šaržus piešęs dailininkas Rytis, būrėjos Gertrūda ir Luknė.

Norintieji žaidė tinklinį, krepšinį, badmintoną. Kaip ir kasmet, nepamiršti ir jaunuolius atlydėję vadovai – surengtas vadovų iššūkis „Kaukis už savo miestą“.

Vakare vyko muzikinių grupių pasirodymas, diskoteka, o norintieji ramesnės veiklos žiūrėjo naktinį kiną, mėgavosi naktine arbata ir desertu. Savo norus, pageidavimus ar palinkėjimus jaunuoliai paliko ant apšviesto „Draugystės medžio“.

Antrąją dieną vyko jaunimo centrų vadovų iššūkio apdovanojimai – pereinamąjį prizą draugiškai pasidalino Ukmergės ir Molėtų jaunimo centrai. Jie kartu planuos užduotis kitam festivaliui.

Apdovanoti ir originaliausiai pasipuošę dalyviai – dovanos įteiktos „Kalėdų seneliui“ iš Ramygalos ir geltonajam teletabiui – Molėtų jaunimo centro vadovei Simonai. Taip pat išdalintos padėkos už įvairias veiklas. Prieš atsisveikinant laukė vakarykštės dienos nuotraukų ir vaizdo įrašų peržiūra ir Ukmergės jaunimo laisvalaikio centro darbuotojo Žilvino organizuota „mazgų ceremonija“.

UŽ inf.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *