Šešuolių tikintieji sunerimę dėl galimai užstrigusių darbų

Klebonai savo parapijose – net tik dvasininkai, bet ir ūkvedžiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Aktyvi Šešuolių bendruomenės narė, paskambinusi į redakciją, išreiškė nuogąstavimus dėl miestelio bažnyčioje vykdomų remontų. Pasak moters, darbų vykdytojai nesiskaito su klebonu ir galimai darbai nejuda į priekį. O klebonas nelinkęs dalintis informacija su žmonėmis.

Šešuolių Šv. Juozapo bažnyčią ir parapiją aptarnaujantis kunigas Vidas Bernardas Sajeta kalbėjo nenoriai. Sakė, kad moters pastebėjimai pagrįsti, bet komentuodamas situaciją norėtų įnešti pozityvo. Patvirtino, kad darbai, pradėti prie buvusios klebonijos, siekiant išsaugoti istorinę atmintį, užstrigo, tačiau nenorįs nieko įžeisti. „Dabar nesantaikos ir taip daug. Kartais žmogus atsiduria tokioje situacijoje, kad nieko negali pakeisti. Bet einant laikui pasikeičia situacija“,  – kalbėjo jis.

Klebono teigimu, vykdant darbus buvo blogos oro sąlygos kasimo darbams, todėl tai, kas padaryta gruodį–sausį, nepasiteisino. Tenka ieškoti kitų sprendimų. Jo manymu, dar ne visos galimybės išbandytos. Ketina kreiptis į rajono savivaldybės merą, kad padėtų. „Galima turėti viziją, bet vizija išsipildo pagal tikrovę“, – sakė V. B.  Sajeta, nedetalizuodamas planų.

***************

Šaltiniai nurodo, kad Šešuoliuose pirmoji tribokštė medinė bažnyčia pastatyta 1572 m. Manoma, kad per karą su Rusija 1656 m. ji sudegė. Vyskupo Konstantino Kazimiero Bžostovskio rūpesčiu bažnyčia atstatyta.

Dabartinė medinė bažnyčia pastatyta 1751 m. vyskupo Mykolo Zenkavičiaus, vėliau ji buvo remontuota. Bažnyčia turi baroko bruožų, dvi nedideles zakristijas, du bokštus. Fasadas – su pusapskričiu frontonu. Šventoriaus akmenų mūro tvoros kampe stovi medinė varpinė, kurios cokolis akmeninis.

1879–1884 m. suremontuota bažnyčia, klebonija, perstatyta varpinė, apmūrytas šventorius.

Caro laikais bažnyčia priklausė Giedraičių dekanatui.

1954–1956 m. statinys buvo remontuotas kunigo Jono Kazlausko iniciatyva. Nuo 1962 m. iki mirties Šešuoliuose klebonavo Petras Šiugžda (1906–1988). Jis suremontavo vargonus, nudažė bažnyčią ir kleboniją. Palaidotas šventoriuje.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *