Kelias iki parduotuvės vadovės: sėkminga šiaulietės Gintarės patirtis „Lidl“ prekybos tinkle

Iš emigracijos į tėvynę grįžusiai šiaulietei Gintarei prekybos tinklas „Lidl“ tapo pirmąja darboviete Lietuvoje. Kaip sako pati Gintarė, kandidatuoti į pardavėjos poziciją ją paskatino vakarietiška įmonės kultūra, dinamiškas darbas ir galimybė nuolat tobulėti. Parduotuvės vadovė dalijasi savo karjeros istorija, įvardija darbo privalumus ir kviečia prisijungti prie „Lidl“ parduotuvių vadovų ir pavaduotojų komandos.

Nuo „Lidl“ atidarymo Lietuvoje dirbanti Gintarė pirmiausia įsidarbino kaip „Lidl“ parduotuvės darbuotoja, o po pusmečio ji pakilo iki parduotuvės vadovės asistentės pareigų. Dar po kelių metų ji tapo parduotuvės vadovo pavaduotoja, o šiuo metu vadovauja „Lidl“ parduotuvei Šiauliuose.  

Gintarė pasakoja, kad sprendimą apie pastarąją poziciją priėmė itin atsakingai – dar būdama vadovo pavaduotoja galvojo, kad jai užteks ir šių pareigų. Visgi, vadovai pastebėjo Gintarės gabumus ir darbštumą bei pasiūlė jai parduotuvės vadovės poziciją.

„Kadangi tai yra itin atsakingos pareigos, aš iš pradžių dvejojau, ar sutikti jas eiti. Regiono vadovui minėjau, kad pabandysiu, tačiau, jei nepavyks ir matysiu, kad nesusitvarkau, norėčiau grįžti į ankstesnę poziciją. Visą tą laiką vadovai mane labai palaikė, tikėjo manimi ir suteikė plačias galimybes augti. Tai išsklaidė mano abejones ir suteikė itin daug pasitikėjimo savo jėgomis. Dabar aš dalinuosi savo patirtimi ir skatinu kitus prisijungti prie „Lidl“ parduotuvių vadovų komandos“, – sako jau trejus metus parduotuvės vadove dirbanti Gintarė.

Susipažinti su vadovaujančio personalo pozicijomis galima čia:  Tapk LIDL parduotuvių vadovaujančiu personalu! | Lidl Lietuva

Darbo dienos – be rutinos

Parduotuvės vadovė pasakoja, kad darbas – itin dinamiškas, užduočių įvairovė padeda išvengti monotonijos ir rutinos. Tam pritaria ir „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.  

„Parduotuvių vadovai rūpinasi prekių likučių valdymu, užsakymu ir kontrole, yra atsakingi už klientų aptarnavimo kokybę bei asortimentą. Šiame darbe svarbu efektyviai organizuoti kasų darbą ir užtikrinti tvarką parduotuvėje. Taip pat jie rūpinasi darbų planavimu, komandos narių ugdymu ir motyvavimu. Kadangi įmonė vadovaujasi vakarietiška darbo kultūra, vadovaujantis personalas, kaip ir kiti „Lidl“ parduotuvių darbuotojai, dirba įvairius darbus, padeda vieni kitiems ir taip prisideda prie dar geresnio komandos rezultato“, – sako S. Savickienė.

Prekybos tinklas visiems savo darbuotojams užtikrina ne tik dinamišką darbą,  karjeros galimybes, bet ir konkurencingą atlyginimą. Naujausiais portalo „Rekvizitai.lt“ duomenimis, gegužės mėnesio vidutinis „Lidl Lietuva“ darbo užmokestis siekė 2 366,72 eurus prieš mokesčius ir buvo didžiausias atlyginimas tarp didžiųjų mažmeninės prekybos tinklų. Vidutinis darbo užmokestis apskaičiuojamas remiantis visą kalendorinį mėnesį įmonėje dirbusių darbuotojų atlyginimo duomenimis.

Augti padeda ir kultūra, ir mokymų sistema

Pasak Šiaulių „Lidl“ parduotuvės vadovės Gintarės, užaugti nuo pardavėjos iki parduotuvės vadovės jai itin padėjo „Lidl Lietuva“ tobulėjimą skatinanti kultūra.

„Dirbdama „Lidl“ pirmiausia lyderystės mokiausi iš savo buvusios vadovės, kai buvau jos pavaduotoja. Ji buvo tarsi autoritetas – visada pasakydavo gerą žodį net ir pačiu sunkiausiu metu. Vertinau jos pagalbą, supratingumą, gebėjimą išklausyti ir pagarbą komandos nariams, todėl dabar, vadovaudama parduotuvei, stengiuosi būti gerai nusiteikusi, padėti ten, kur matau, kad mano pagalba yra reikalinga bei visuomet patarti, kaip atlikti tam tikras užduotis“, – pasakoja parduotuvės vadovė.

S. Savickienės teigimu, į šias pozicijas kviečiami ir kandidatai, neturintys vadovaujančio darbo patirties, nes visiems naujai prisijungusiems parduotuvių vadovams ir jų pavaduotojams, įmonė suteiks išsamius praktinius ir teorinius mokymus.

Palaikanti komanda – vienas iš svarbiausių aspektų

Tobulėti „Lidl Lietuva“ darbuotojams padeda ir palaikanti bei motyvuojanti aplinka. Tokią atmosferą Šiaulių parduotuvėje vadovė Gintarė stengiasi kurti ir skatina tai daryti kitus komandos narius.

„Komandiškumas ir pagarba – neatsiejami dalykai. Jei nebus pagarbos, nebus ir komandos, o visi žinome, kad kartu su ja galime nuversti kalnus. Vieno kito palaikymas gerina tarpusavio atmosferą, darbuotojai tampa labiau motyvuoti ir jaučia didesnį pasitenkinimą darbu. Todėl nuolat stengiuosi ne tik išklausyti, bet ir išgirsti, suteikti grįžtamąjį ryšį visiems komandos nariams“, – pasakoja parduotuvės vadovė.

S. Savickienė priduria, kad malonią atmosferą darbe užtikrina ir kartu švenčiamos įmonės šventės bei suteikiamas biudžetas komandos nariams susiburti už parduotuvės durų.  

Šiuo metu Lietuvoje veikia 74 „Lidl“ parduotuvės 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *