Kaip atgaivinti plaukus? Kirpėjo patarimai

Jeigu Jūsų plaukai atrodo pavargę – tikrai nebūtina su tuo susitaikyti. Šiuo metu yra labai daug pačių įvairiausių priemonių, kurios gali padėti grąžinti plaukų žvilgesį bei elastingumą. Svarbiausia yra vienu metu derinti bent jau kelias priemones ir tuomet, esame tikri, kad rezultatas bus stulbinantis.

Kirpėja Jovita dalinasi patarimais, kurie turėtų padėti atgavinti Jūsų plaukus. Kuo daugiau skirtingų metodų vienu metus bus derinama – tuo didesnė tikimybė, kad plaukučiai atrodys nuostabiai.

Plaukams reikia drėkinimo

Ne tik odai, tačiau ir plaukams pirmiausia reikia kuo daugiau drėkinimo. Jovita teigia, kad šiuo metu gerai įdrėkinti plaukus nėra sunku, kadangi priemonių gausa yra labai plati.

„Naudokite drėkinantį šampūną ir kondicionierių. Reguliariai darykite gilias plaukų kaukes. Žinoma, po plovimo naudokite plaukų aliejų ar serumą, kad drėkintumėte plaukus ir suteiktumėte jiems blizgesio. Galiausiai, venkite plaukų plovimo per dažnai, nes tai gali pašalinti natūralius plaukų aliejus“,- konkretizuoja ji.

Karštis – didelis blogis

Kad ir kaip intensyviai drėkinate plaukus – jie niekada nebus gražūs, jeigu neišvengsite karščio, kuris juos sausina bei alina. Prieš formuodami plaukus – naudokite apsauginį produktą nuo karščio. Venkite pernelyg dažno plaukų formavimo su aukštos temperatūros prietaisais. Leiskite plaukams natūraliai išdžiūti, kai tik įmanoma.

Mityba veikia Jūsų plaukus!

Jovita teigia, kad kasdienis mūsų maistas veikia plaukų būklę. „Valgykite sveiką maistą, kuriam gausu maistinių medžiagų reikalingų sveikiems plaukams, tokių kaip baltymai, vitaminai A, C ir E bei omega-3 riebalų rūgštys. Žinoma, gerkite daug vandens, kad jūsų plaukai būtų hidratuoti iš vidaus“,- nurodo specialistė.

Mažos smulkmenos – gražiems plaukams

Jovita akcentuoja, kad plaukų priežiūrai nereikia nei brangaus laiko, nei daug jo, tačiau svarbiausia yra reguliari priežiūra ir geros kokybės priemonės.  Reguliariai kirpkite plaukus, kad pašalintumėte išsišakojusius galiukus. Venkite pernelyg griežto plaukų šukavimo ar šepetavimo. Apsaugokite plaukus nuo saulės žalingo poveikio naudodami kepurę ar skarelę.

Taip pat galite apsvarstyti galimybę naudoti natūralias priemones, tokias kaip alijošius, kokosų aliejus ar obuolių sidro actas, plaukams atgaivinti. Svarbu rasti jums tinkamiausius produktus ir metodus, atsižvelgiant į jūsų individualų plaukų tipą ir poreikius. Visgi, su naminėmis priemonių reikia elgtis gana atsargiai. Nors močiučių patarimai kartais tikrai būna vertingi, tačiau jie nėra universalūs. Tas pats actas vienai gali tikti, o kitai – bet nudeginti plaukus. Taigi, reikia itin atsargiai rinktis  ką ant jų tepate.

Plaukų problemos

Norint išspręsti negražių plaukų problemas – pirmiausia reikia sau tiksliai nustatyti priežastį – kodėl ji jums netinka. Tuomet kur kas paprasčiau yra rasti geriausius jų priežiūros metodus. Pavyzdžiui, tiems, kurių plaukai yra labai sausi – Jovita pateikia kelis patarimus. „Naudokite drėkinantį šampūną ir kondicionierių skirtus sausiems plaukams. Reguliariai darykite gilias plaukų kaukes. Naudokite plaukų aliejų ar serumą, kad drėkintumėte plaukus ir suteiktumėte jiems blizgesio bei venkite pernelyg dažno plaukų plovimo, nes tai gali pašalinti natūralius plaukų aliejus“.

Visiškai kitaip reikia elgtis, jeigu plaukai yra pažeisti. „Naudokite atkuriamąjį šampūną ir kondicionierių, kurie skirti pažeistiems plaukams. Reguliariai darykite gilias plaukų kaukes. Naudokite plaukų aliejų ar serumą, kad atkurtumėte plaukų struktūrą ir suteiktumėte jiems blizgesio. Venkite pernelyg dažno plaukų formavimo su aukštos temperatūros prietaisais“.

O kai plaukai atrodo paprasčiausiai pavargę, pilki – galima juos atgaivinti gana paprastai. Naudokite spalvą atgaivinančius šampūnus ir kondicionierius. Išbandykite plaukų blizgesio suteikiančius produktus. Reguliariai kirpkite plaukus, kad pašalintumėte išsišakojusius galiukus. Apsaugokite plaukus nuo saulės žalingo poveikio naudodami kepurę ar skarelę.

Plaukams reikia geros kokybės vitaminų

Kirpėja akcentuoja, kad nepriklausomai nuo plaukų būklės bei tipo – kasdienai būtini tinkami vitaminai. Apskritai vitaminai plaukams dažniausiai teigiamai veikia visą organizmą, ne tik plaukus, tad poveikis bus įvairus ir, žinoma, geriausias. Rinkitės tokius vitaminus, kuriuose yra biotino. Tai B grupės vitaminas, kuris padeda augti stipriems plaukams ir nagams. Jis taip pat gali padėti išvengti plaukų slinkimo. Taip pat gaminiuose, kuriuose yra vitamino A, C bei E. Vitaminas A yra svarbus ląstelių apykaitai, įskaitant plaukų augimą. Jis taip pat padeda išlaikyti galvos odą sveiką ir hidratuotą. Vitaminai C  ir E yra antioksidantai, kurie padeda apsaugoti plaukus nuo pažeidimų. Jie taip pat svarbūs kolageno gamybai. Galiausiai, tobulai Jūsų plaukams tinka ir cinkas. Jis yra mėsoje, paukštienoje ir jūros gėrybėse, tačiau patogiausia rinktis vitaminus plaukams su juo. Bent jau būsite tikras, kad gaunate būtiną dienos dozę.

Dalintis
Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *