Mieste aptiko 76 nenušienautus sklypus

Gedimino Nemunaičio nuotr. Privatūs sklypai turi būti šienaujami.

Ukmergės rajono savivaldybės administracija skelbia, kad tikrinant ukmergiškių valdas nustatyti net 76 apleisti, neprižiūrėti žemės sklypai. Atkreipia dėmesį, kad už tai yra numatyta administracinė atsakomybė.

Ukmergės miesto seniūnijos darbuotojai privačius žemės sklypus tikrino gegužės 29 – birželio 13 dienomis. Tokie tikrinimai atliekami kasmet vasaros pradžioje.

Šiemet iš viso buvo patikrintos 165 gatvės. 32-iejose iš jų darbuotojai rado 76 nenušienautus sklypus.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad dažniausiai kasmet netvarkomi tie patys sklypai ir tik vienas kitas atsiranda naujas. Tačiau šių metų rezultatus lyginant su pernai metais, nesutvarkytų sklypų apie 50 proc. mažiau. 

Duomenis apie netvarkomus sklypus seniūnija perdavė Savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriui.

Visas šiemet nenušienautų sklypų sąrašas skelbiamas rajono savivaldybės tinklalapyje. Jame nurodomi konkretūs adresai. Matyti, kad neprižiūrėtų sklypų yra daugelyje gatvių, tačiau labiausiai išsiskiria Žiedo gatvė, kurioje neprižiūrėtais įvardijami 23 sklypai. Daugelyje jų namai net nepastatyti, tačiau, nepaisant to, kad sklypas yra be pastatų, šienauti privačią teritoriją vis tiek privaloma.

Sąraše nurodytų sklypų savininkams primenama, kad turi juos sutvarkyti kuo greičiau.

To nepadariusieji žemės savininkai, atlikus papildomus patikrinimus liepos mėnesį, bus patraukti administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366-ą straipsnį.

Jame skelbiama, kad už tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 Eur. Dažniausiai tokiais atvejais skiriama 80 Eur bauda.

Susitvarkius sklypus ukmergiškiai apie tai turėtų informuoti Ukmergės miesto seniūniją.

Gyventojai raginami tvarkyti jiems priklausančias teritorijas: surinkti šiukšles, šienauti vejas, sutvarkyti želdinius, surinkti nupjautas ar nukritusias šakas.

Savivaldybei paviešinus šią informaciją pasigirsta nuomonių, kad panašių veiksmų – apeiti ir įvertinti sklypus – turėtų imtis ne tik miesto, bet ir kaimo seniūnijų darbuotojai, nes gyvenvietėse taip pat nemažai neprižiūrimų sklypų.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *