Įprasmintas Laisvės kovotojo, politinio kalinio Antano Lukšos atminimas

Artėjant Gedulo ir vilties dienai, Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos bendruomenė pakvietė ukmergiškius į susitikimą, kurio metu pristatytas dokumentinis filmas „Antanas Lukša. Brolio pažadas“.

 Kartu vyko Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus darbuotojų parengtos edukacinės-kilnojamosios parodos „Laikom frontą!“ atidarymas.

Dokumentinis filmas skirtas Laisvės kovotojui, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ilgamečiam vadovui ir Garbės pirmininkui,  Lietuvos partizano Juozo Lukšos-Daumanto broliui Antanui Lukšai.

Filme pasakojama ne tik apie istorinę asmenybę, sugrįžusią į Lietuvą ir įsitraukusią į partizaninį judėjimą prieš sovietų okupaciją, bet ir apie šeimos pasiaukojimo svarbą. Filmas išsiskiria autentiškais, dokumentiniais kadrais, kurie perteikia to laikmečio dvasią ir suteikia gilią prasmę mūsų tautos istorijai.

Renginyje dalyvavo šio filmo autorė ir režisierė Rūta Sinkevičienė, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus direktorė Ramunė Driaučiūnaitė, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vyresnioji patarėja Aldona Jakavonienė.

Džiaugiamės filmo peržiūroje sulaukę gausaus būrio Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus gimnazijų moksleivių ir juos atlydėjusių mokytojų, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės filialo narių.

Renginio dalyvius pasveikino ir viešnias pristatė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės filialo pirmininkė Aldona Kalesnikienė.

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Kraštotyros ir fondų valdymo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė kraštotyrai Rita Adomonytė dėkojo viešnioms ir įteikė joms atminimo dovanas.

Nuoširdžiai dėkojame mūsų bibliotekos bičiuliams – Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus gimnazijų mokytojams ir moksleiviams.

Visus ukmergiškius ir miesto svečius, neabejingus mūsų tautos istorijai, kviečiame aplankyti parodą „Laikom frontą!“, kuri bibliotekos konferencijų salėje bus eksponuojama iki ketvirtadienio, birželio 13 dienos.

Vita JASIONYTĖ-DAGIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Kraštotyros ir fondų valdymo skyriaus vedėja

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *