Festivalyje – profesionalų pasirodymai, edukacija ir naujos patirtys

Projektas „Naujas miesto pulsas šiuolaikinio šokio ritmu“ gegužės 3–31 dienomis dalijosi nemokamais renginiais, kviesdamas gilinti žinias apie šiuolaikinį šokį.

Ukmergėje buvo galima pamatyti Lietuvos ir Ukrainos garso kūrėjų ir šokėjų jungtinį darbą „Nemiga“ bei choreografo Luko Karvelio premjerinį šokio spektaklį „Kur krantas“.

„Tikiu, kad kiekvienas žmogus, nesvarbu kur gyvena, turi teisę matyti aukšto lygio profesionalius scenos meno kūrinius, susipažinti su žanrų įvairove bei skirtingais menininkais iš Lietuvos ir užsienio. Labai vertinu festivalio bendradarbiavimą su Ukmergės kultūros centru, tikiu, kad ateityje Ukmergė taps vieta, kurioje bus galima išvysti kokybiškus šokio spektaklius, o ir užsienio svečiai stebėsis auditorijos gausa“, – sakė Gintarė Masteikaitė, festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ vadovė.

Projektas supažindino su šiuolaikiniu šokiu ne tik per gyvus spektaklius, bet ir kino ekranuose. Auksinio scenos kryžiaus laureatė Greta Grinevičiūtė bei šokėjas, režisierius Marius Paplauskas pristatė savo kurtus filmus ir kvietė žiūrovus į diskusiją.

Gegužės paskutinę savaitę buvo surengta šiuolaikinio šokio menininkų rezidencija. Į Ukmergę atvyko šokio teatro „Dansema“ rezidentės – choreografės Birutė Banevičiūtė ir Giedrė Subotinaitė. Drauge su Ukmergės „Ryto“ ugdymo centro vaikais jos kelias dienas kūrė ir kultūros centro scenoje pristatė judesio spektaklį „Pasaulio sutvėrimas pagal vaikus“. Pasirodyme prie komandos prisijungė šokėja Erika Vizbaraitė bei vaikų mokytojos.

Rezidencijos tikslas – keisti visuomenės požiūrį į vaikų raidos sutrikimus bei jų edukaciją.

„Kai vaikai pajaučia, jog jais pasitikime, suteikiame jiems erdvės, tuomet stiprėja jų kūrybiškumas. Ypač motyvuoja matant, kaip su kiekviena repeticija keičiasi tiek pačių vaikų, tiek jų mokytojų požiūris – jie vis laisvėja, vis labiau įsitraukia į kūrybinį procesą“, – sako choreografė B. Banevičiūtė.

Spektaklis tapo ypač jautriu projekto „Naujas miesto pulsas šiuolaikinio šokio ritmu“ uždarymu, o vaikai, turintys įvairių raidos sutrikimų, atrado bendrą kalbą su šokėjomis – šokio kalbą ir sulaukė nuoširdaus gausios žiūrovų salės palaikymo.

„Labai džiaugiamės, jog turime galimybę jau antrus metus iš eilės pasiūlyti kraštiečiams gyvai mūsų mieste išvysti tarptautinio festivalio spektaklius. Tikimės, kad kitais metais projekto programa tik plėsis ir pritrauks dar daugiau ukmergiškių, miesto svečių ir šokio profesionalų“, – sako projekto vadovė Asta Lukoševičienė.

Projekto organizatorius – Ukmergės kultūros centras.

Projektą finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Ukmergės rajono savivaldybė.

Partneriai: Lietuvos šokio informacijos centras, Lietuvos kultūros institutas, „Aerowaves“, „Be Company“, Šiuolaikinio šokio asociacija, MMLAB, „Dansema“.

Spektaklius pristatė Ukmergės kultūros centras ir Lietuvos šokio informacijos centras.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *