Pašilėje siaučia kibirų vagys

Į redakciją paskambinusi Pašilės gyventoja išsakė nuomonę dėl, jos manymu, prastai dirbančio seniūnaičio.

Pasakojo, kad Pašilės kapinėse, prie šulinio, jau visą savaitę nėra kibiro vandeniui pasemti. Kapinių prieigos šienautos, bet esą tarpai pačiose kapinėse liko apžėlę. Be to, gatvės dulka, nors neseniai buvo laistytos druska, bet gal prastai.

„Kam tie seniūnaičiai iš viso reikalingi, jei nieko nedirba? Kalbama, kad jie ir kažkokią algą gauna. O jei negauna ir nedirba, kam tada reikalingi?“ – išsakė savo nuomonę pašiliškė.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė priminė, kad seniūnaičiai veikia visuomeniniais pagrindais, algos negauna, tad darbus, kuriuos išvardijo ukmergiškė, organizuoja miesto seniūnija. „Šiuos klausimus sprendžia seniūnija. Aš pats kontroliuoju, kaip jie atliekami“, – kalbėjo seniūnas.

Pasidomėjus, kokios yra seniūnaičių funkcijos, Ž. Dirsė paaiškino, kad funkcijų yra nemažai.

Seniūnaičiai bendrauja su gyventojais, šviečia juos atliekų rūšiavimo, aplinkosauginiais klausimais. „Seniūnaitis ar pats pamato, ar perduoda žmonių pastebėjimus, jei kur ne vietoje išpilamos šiukšlės, nedega šviestuvai. Tokią informaciją gaunu gana dažnai. O mes jau organizuojame šių problemų sprendimą.“

Dėl kibiro kapinėse vandeniui semti Ž. Dirsė pabrėžė, kad nauji kibirai kapinėse pakabinami kone kas savaitę, tačiau jie nuolat dingsta. „Jei kibirai yra pavagiami, tai šioje vietoje reikia pačių žmonių kultūros ir pilietiškumo“, – sakė Ž. Dirsė. Anot jo, būtent Pašilės kapinėse tai yra problema – per sezoną pakeičiama apie 20 kibirų. „Pernai vieną kartą mūsų naują gerą kibirą pavogė, o vietoje jo pakabino seną su skyle“, – prisiminė seniūnas.

Atsakydamas į priekaištus dėl prasto šienavimo, Ž. Dirsė patikino, kad žolė visur šienaujama reguliariai. „Darbininkai keičiasi. Jei kažkur liko koks ruoželis nenušienautas, gali būti, kad naujas žmogus nežinojo teritorijos, nesužiūrėjo. Aš pats kontroliuoju ir kur pastebime, jog nenušienauta, pataisome“, – kalbėjo  jis, atkreipdamas dėmesį ir į oro sąlygas. „Prieš mėnesį dar buvo sniegas, o dabar didžiausias karštis. Žmonės dirba kaitroje. Žolė auga greitai. Nespėjame nušienauti vienur, jau reikia kitur. Tačiau po dviejų trijų pjovimų situacija stabilizuojasi“, – dalijosi patirtimi.

Patvirtino, kad gatvės Pašilėje laistytos neseniai ir laikantis visų technologijų. „Bet reikia atsižvelgti ir į temperatūrą. Tokioje kaitroje, kokia laikosi pastaruoju metu, net ir laistytose gatvėse dulkėtumas vis tiek jaučiasi. Reikia įvertinti, kad druska dulkėtumą sumažina iki 70 proc.“

Palyginti dulkėtumą galima važiuojant gatvėmis, kur visai nelaistyta ir neberta. Seniūno manymu, situacija Pašilėje nėra bloga.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *