Praūžė Ukmergės miesto šventės renginiai

Ukmergėje praūžė Miesto šventės renginiai.

Šeštadienį stadione skambėjo chorų dainos, sveikinimai, šurmuliavo mugė. Didžiulė minia žmonių susirinko vakare paklausyti grupės „Tabasco“ ir  Monikos Liu dainų.

Šventė stadione prasidėjo prieš vidurdienį vaikų koncertais, o baigėsi jau po vidurnakčio.

Vyko daug sporto renginių: paplūdimio tinklinio turnyras, galiūnų varžybos, tarptautinis kikbokso turnyras, iškilmingai apdovanoti geriausi rajono sportininkai.

Graži Miesto šventės tradicija – naujų Ukmergės piliečių pasveikinimas. Buvo pasveikintas 191 mažylis (101 berniukas ir 90 mergaičių), gimęs nuo praėjusių metų Miesto šventės iki šios. Vaikų tėveliams įteikti naujųjų ukmergiškių liudijimai, marškinėliai ir pliušiniai žaislai.

Pasveikinimo ceremoniją organizavo Socialinės paramos skyrius kartu su VšĮ Ukmergės šeimos centru, o vaikams dovanas įteikė rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

Klausytojų dėmesio sulaukė  „Percussion Ukmergė 2024“ koncertas, o po jo – oficiali dalis – rajono savivaldybės mero ir šventės svečių sveikinimai. Pasveikintas ir šių metų Ukmergės Garbės pilietis Vytautas Tutlys.

Tiesa, sveikinimus sujaukė prasidėjusi liūtis. Lietus pliaupė iki pat  iškilmingos kolektyvų eisenos stadionu. Joje pražygiavo Dainų šventės „Kad giria žaliuotų“ dalyviai, vėliau surengę gražų pasirodymą.

Tradiciškai bene didžiausio ukmergiškių dėmesio per Miesto šventes sulaukia dovanojami koncertai. Šiemet skambėjo grupės „Tabasco“ ir Monikos Liu dainos. Sutemus stadione liko tie, kas norėjo pašėlioti pagal DJ Jovani programą.

Šventėje sulaukta svečių iš užsienio – atvyko su Ukmergės rajono savivaldybe draugaujančių miestų delegacijos iš Ukrainos – Korostenio, Podolės Kameneco ir Krasilyvo, iš Kiškunmaišos Vengrijoje, Vusterio Anglijoje, Bad Langensalzos Vokietijoje, Tarnovo Podgornės Lenkijoje, Lyvanų Latvijoje. Taip pat atvyko svečių iš kitų savivaldybių.

Tiems, kam šventė asocijuojasi su muge, buvo proga ir apsižvalgyti, ir apsipirkti. Esame skelbę, kad už leidimus prekiauti šioje šventėje surinkta per 2 tūkst. eurų, kuriais padengtos organizacinės išlaidos.

Mugėje buvo galima net pasitikrinti sveikatą – atlikti kraujo tyrimą dėl diabeto, veikė kraujo donorystės punktas. Sužinoti apie tarnybą kvietė Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos Ukmergės poskyris, daug linksmybių galėjo patirti vaikai.

Pirmą kartą po pertraukos Miesto šventėje vėl buvo prekiaujama alumi. Tokią galimybę savo sprendimu yra suteikusi rajono savivaldybės taryba.

Tuos, kurie buvo nusiteikę ne tik išlaidauti, bet ir gauti ko nors dykai, „Narbuto“ gamykla nemokamai vaišino ledais – nusidriekė ilgiausia eilė.  Vakare nemokamai dalintas nealkoholinis „Vilkmergės“ alus.

Stadiono prieigose, pievelėje, vyko daug įvairių veiklų – įsikūrė „Turizmo pliažas“, rengta „gėlių bombų“ akcija. Jos dalyviai žemės su gėlių sėklomis rutulius bandė nusviesti į Šventosios upės salą, kad ši sužydėtų. Fotobatutas teikė fotografavimo iššokus į aukštį paslaugą. Savo veiklas pristatė aktyvūs verslininkai ir bendruomenių nariai. 

Į prie stadiono esančią aikštelę automobiliai buvo įleidžiami tik su specialiais leidimais. Nuo Pramonės mikrorajono ir miesto centro pusės kursavo nemokamas viešasis transportas. Tiesa, pėstiesiems kilo nepatogumų dėl kaip tik šiuo metu remontuojamos link stadiono vedančios Gruodžio 17-osios gatvės.

Miesto šventei skirti renginiai Ukmergėje vyko nuo pat praėjusios savaitės vidurio. Šiai progai skirta Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje eksponuota Samo tapybos paroda, kultūros centre atidaryta mūsų krašto dailininkų paroda.

Gastro Pub’e „Aš būsiu čia“ ir Didžiosios Kovos apygardos partizanų parke vyko festivalio „Percussion Ukmergė 2024“ koncertai, prie piliakalnio – Poezijos festivalis, prie muziejaus atidaryta paroda „Mūsų skambantis kraštas. Ukmergiškiai dainų šventėse“.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *