Stato naują gamyklą – investuoja 10 mln.

„Ukmergės pramonės parke“ pradedama statyti nauja plieno pusgaminių gamykla. Skelbiama, kad investicijos sieks 10 mln. eurų.

Naujose patalpose įsikurs įmonių grupės „Stansefabrikken“, valdančios devynias įmones, esančias Lietuvoje, Norvegijoje, Švedijoje bei Vokietijoje, įmonė. Pranešama apie 5 600 kv. m statybos rangos sutartį su generalinės rangos įmone UAB „Conres“.

Šios investicijos papildys jau esamą 25 000 kv. m ploto UAB „Ukmergės pramonės parkas“. 

Svarbaus projekto pradžia buvo pažymėta simbolinės laiko kapsulės įkasimu.

Penktadienį jame dalyvavo ir Ukmergės rajono vadovai – savivaldybės meras Darius Varnas ir administracijos direktorė Inga Pračkailė.

Jie pasidžiaugė UAB „Ukmergės pramonės parkas“ sprendimu augti ir plėstis bei įteikė vieną iš miesto simbolių – šunelio Kekso miniatiūrą. „Džiaugiamės, kad, bendrovei „Ukmergės pramonės parkas“ įgyvendinus šį statybų projektą, turėsime vieną moderniausių, kompaktišką, naujoms technologijoms pritaikytą objektą, kuriame įsikurs viena iš „Stansefabrikken“ grupės įmonių“, – linkėjo D. Varnas ir I. Pračkailė.

„Mūsų tikslas – sukurti ekologišką pramonės parką, todėl naujos gamybos patalpos atitiks BREEAM „Very Good“ standartą. Tai ne tik parodys mūsų įsipareigojimą tvariai gamybos praktikai, bet ir sustiprins mūsų konkurencingumą rinkoje. Matome milžinišką potencialą investuojant į automatizavimą bei gamybos ir aplinkosaugos efektyvumą“, – teigė UAB „Ukmergės pramonės parkas“ direktorius Olav Jegtvolden.

Pirmojo etapo pastato statybos darbus planuojama užbaigti šių metų pabaigoje.

Ukmergės lakštinio metalo apdirbimo įmonė „Stansefabrikken“ dar 2022 metų lapkritį skelbė, kad naujoje gamykloje tikimasi įdarbinti dar 50 darbuotojų.

UŽ inf.

Dalintis

Nuotraukų galerija:

Parašykite komentarą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *